Güncel

Mor Dayanışma: Geçinemiyoruz

Mor Dayanışma, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına dikkat çekerek, "Geçinemiyoruz" dedi.

24 Ekim 2021 Saat: 07:42
Mor Dayanışma: Geçinemiyoruz
Mor Dayanışma: Geçinemiyoruz

Mor Dayanışma, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin İzmir Alsancak'ta eylem yaptı. "Ekonomi değil zamlar uçuşta, geçinemiyoruz" pankartı açılan eylemde, alana "Eşit, güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz", "Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Manyok zenginleşirken biz geçinemiyoruz", "Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz" dövizleri ve boş poşetler bırakıldı.

Kadınlar adına açıklama yapan Deniz Uslu, İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde geçen yıla oranla kiralara yüzde 52 zam geldiğini belirtti, "Son 3 senede konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 122 zam, temel gıdalara yüzde 79, her ay kullanmak zorunda olduğumuz hijyenik ped ve tampon gibi ürünlerde yüzde 18 KDV alınıyor. Ocak ve Temmuz arasında doğalgaza yüzde 17 zam yapıldı. 4 kişilik evde aylık gıda harcaması 2 bin 926 TL tutarken, asgari ücret 2 bin 825 TL'dir" dedi.

KADIN İŞSİZLİK ORANI: YÜZDE 40
Cengiz, Limak, Kolin, Makyolu gibi şirketlerin vergi borcunun silindiğini hatırlatan Uslu, işçi ve emekçilerden alınan vergilere dikkat çekti. Uslu, "Faturaları, okul harç ve aidatlarını, market kasasında temel ihtiyaçlarımızı, barınacağımız evin kirasını ödeyemiyoruz. Kadın işsizlik oranı yüzde 40'a yükselmiş, geleceğinden ümitsiz kadınların oranı yüzde 171 artmış. Bu ülkedeki işsizlik kadınlar yüzünden, onlar çalışmasa işsizlik olmaz demeye utanmıyorsunuz. Yalanlara karnımız tok ama milyonlarca kadın açlık sınırında, işsiz, güvencesiz. 'Çocuklarım aç, işsizim' diyenler ise ya hain ya terörist ilan ediliyor" diye konuştu.

Uslu, mahalle, fabrika ve evdeki kadınlara örgütlenme çağrısı yaparak, krizin faturasını, krizi yaratanların ödemesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız