Güncel

Motokuryeler: Çalışırken ölmek istemiyoruz

Motorlu Kurye İşçileri Derneği ve Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS), Balıkesir'de katledilen 20 yaşındaki motokurye Ata Emre Akman için Bağcılar Meydanında toplandı.

17 Mayıs 2024 Saat: 22:57
Motokuryeler: Çalışırken ölmek istemiyoruz
Motokuryeler: Çalışırken ölmek istemiyoruz

Çok sayıda motokuryenin katıldığı eylemde, kuryeler motorlarının üzerine Ata Emre Akman'ın fotoğrafı ve "Artık yeter! Çalışırken ölmek istemiyoruz" yazılı kağıtlar yapıştırdı.

İlk sözü alan Yusuf Çelik, "Bizler birer kuryeyiz. Günlerce, aylarca, yaz kış demedik sizin paketlerinizi taşıdık, size hizmet verdik. Ama kendi yükümüzü unuttuk, kendimizi taşıyamadık" ifadelerini kullandı.

Ata Emre Akman için adalet istediklerini vurgulayan Çelik, sonuna kadar Akman'ın hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi. Bir sürü motokuryenin geceleri sokağa çıkmaya korkar hale geldiğini ifade eden Çelik, motokuryelere düşman gözüyle bakıldığını kaydetti.

Motorlu Kurye İşçileri Derneği Başkanı Yasin Kölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na seslenerek, "Bize kulak verin, çalışırken ölüyoruz" ifadelerini kullandı.

Eyleme katılabilmek için plakalarını kapatarak buraya geldiklerini ifade eden Kölge, eyleme katılan işçilerin işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Motokuryeler, açıklamanın ardından Bağcılar'da protesto amaçlı konvoy oluşturdu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız