Güncel

Mücadele Birliği Platformu: Ayselimizi kaybettik

Aysel Bölücek Serdar uzun süredir mücadele ettiği hastalığına bu sabah yenik düştü.

11 Temmuz 2021 Saat: 14:38
Mücadele Birliği Platformu: Ayselimizi kaybettik
Mücadele Birliği Platformu: Ayselimizi kaybettik

SERPİL ÜNAL


Mücadele Birliği Platformundan, geçtiğimiz ocak ayında coronadan kaybettiğimiz sosyalist öncülerden vefa serdar'ın eşi sosyalist  mücadelede yer alan kadınlardan Aysel Bölücek Serdar uzun süredir mücadele ettiği hastalığına bu sabah yenik düştü.

Mücadele Birliği Platformu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

yıllardır kanser illetiyle boğuşan Aysel yoldaşımız, hastalığı defalarca yense de, her defa yeniden ve yeniden yakasına yapıştı... Hayat arkadaşı Vefamızın hayatını kaybetmesinin ardından sağlık durumu gittikçe kötüleşen Aysel Bölücek Serdar, bu sabah yaşama veda etti.

1972 Sivas Gürün doğumlu idi Aysel ve Ankara'da üniversitede devrimcilerle yolu kesişmişti. Ve 90'larda Çanakkale Zindanında DHKP-C tutsağı idi; 19 Aralık'ı da Çanakkale'de yaşadı.

Açıklama yok.

Gezi Eylemlerinde Taksim'de iken, Çanakkale zindanlarından tanıdığı Vefa Serdar yoldaşımızla yolları ile kesişti yeniden. Ve o zamandan bu yana Vefamızın yaşam arkadaşı, yoldaşlarının da yoldaşı oldu... İstanbul'dan Antakya'ya uzanan bir mücadeleyi paylaştılar birlikte. Maalesef çağımızın illeti kanser nedeniyle zamanlarının çoğu hastanelerde tedavi ile geçti. 2020 sonlarında Vefamız ile birlikte yakalandıkları koronayı da mücadele azmi ile atlatmayı başardı. Ancak gittikçe güçsüz düşen bedeni bu hastalığa uzun süre karşı koyamadı, 11 Temmuz Pazar günü sabah saatlerinde Ankara'da hayatını kaybetti.ldaşın yenilmek bilmez aklı ve yüreği hep bizimle olacak...

Yoldaşımızın cenazesi 12 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te Karacaahmet Cemevi'ne getirilecektir. Sevenlerine duyrulur.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız