Güncel

'Mücadelemiz saldırganlar ağır cezalar alana dek sürecek'

Kadınlar, 'şort giymek, açık giyinmek, sigara içmek' gibi bahanelerle artan şiddete karşı mücadelede kararlı.

6 Ağustos 2017 Saat: 11:26
'Mücadelemiz saldırganlar ağır cezalar alana dek sürecek'
'Mücadelemiz saldırganlar ağır cezalar alana dek sürecek'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan kadın cinayetleri raporuna göre Temmuz ayı içerisinde 8 kadın “şort giydiği, açık giyindiği, sigara içtiği” bahanesiyle saldırıya uğradı. Tüm bunlara örgütlenerek ve mücadeleyi yükselterek cevap veren kadınlar, sokaklardan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

“Kıyafetime karışma” eyleminin çağrıcılarından Dilber Sünnetçioğlu, son dönemlerde kadınların Türkiye’de kıyafetlerinden ötürü sürekli tacize uğradığını ve şiddete maruz kaldığını söyleyerek, “Biz artık yeter diyoruz" dedi. 

‘KADINLAR DÜNYANIN YARISI VE ÇOK GÜÇLÜ’

Dilber Sünnetçioğlu

İktidar başta olmak üzere eril zihniyetin Türkiye’de hakimiyet kazanmaya çalıştığına vurgulayan Sünnetçioğlu, “İstediğimizi giymeye devam edeceğiz” diye konuştu. Kadınlara yönelik şiddetin artış göstermesinde yürütülen siyasetin ve iktidarda bulunan yetkililerin söyleminin çok etkili olduğunu kaydeden Sünnetçioğlu, “Saldırganlara komik bahaneler ile indirim uygulanıyor, bir sonraki saldırgan da bu indirimden cesaret alabiliyor. Gerekli cezalar verilirse erkekler bu kadar rahat saldırılarda bulunamazlar” şeklinde konuştu.

'MİNİCİK BİR KIVILCIMLA BİNLER ALANLARDAYDI'

“Ben minicik bir kıvılcım ile eylem çağrısında bulundum; ama kadınların gerçekten canına tak etmiş olmalı ki bugün binlerce kadın sokağa dökülebiliyor” diyen Sünnetçioğlu, kadınların uygulanan şiddete ve eril zihniyete karşı ancak örgütlü bir duruş ile mücadele edebileceğini vurguladı. Sünneçioğlu, “Birleşirsek daha güçlü olacağız. Tek başımıza kendimizi koruyabiliriz fakat kendini koruyamayan çocuklar için de güç olmalıyız. Biz dünyanın yarısıyız ve biz kadınlar gerçekten çok güzlüyüz” şeklinde konuştu. Sünnetçioğlu sözlerini, “Tacize uğrayan kadın toplumdan dışlanıyordu; fakat örgütlü kadın ile artık kadınlar kendi öz savunmalarını geliştirerek taciz edene karşı sesini yükseltebiliyor ve tepkisini ortaya koyabiliyor” diyerek sonlandırdı. 

‘CEZASIZLIĞA TEPKİ İÇİN SOKAKLARDAYIZ’

Aysel Figen

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyesi ve aynı zamanda “Kıyafetime karışma” eylemi çağrıcılarından Aysel Figen de, kadınlara yönelik saldırıların giderek arttığına dikkat çekerek, “İlk olarak Ayşegül Terzi ile başlayan bu süreç en son Canan arkadaşımız ile karşımıza çıktı. Tacizciler cezasızlık ile sokağa çıktığı için biz kadınlar olarak kendi tepkimizi sokakta vermeye karar verdik” dedi. Saldırıların ve davaların takipçisi olacaklarını ifade eden Figen, “Biz kadınlar yalnız değiliz. Mücadelemiz, saldırganlar cezalarını alana dek devam edecek” şeklinde konuştu.

Kadınların hayatlarına kimsenin müdahale etme hakkı olmadığını kaydeden Figen, “Kadınlar birlikte daha güçlü. Her gün bir hakkımıza saldırı oluyor ve geriye doğru bir gidiş var. Tüm geriye dönük gidişlere karşı ‘dur’ demek için bir arada ve örgütlü olmalıyız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız