Güncel

Muğla’da çimento fabrikasına malzeme taşıyan kamyonları yurttaşlar durdurdu

“Deştin Çayı özgür akacak” diyen yurttaşlar fabrika yapımına karşı çıkıyor....

9 Mayıs 2022 Saat: 09:30
Muğla’da çimento fabrikasına malzeme taşıyan kamyonları yurttaşlar durdurdu
Muğla’da çimento fabrikasına malzeme taşıyan kamyonları yurttaşlar durdurdu

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi ile Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nin ortak sınırında bulunan Tekağaç sırtı mevkiinde yapımına edilen Çimento Fabrikası'na malzeme taşıyan kamyonu yurttaşlar durdurdu. Çimento Fabrikasını istemediklerini belirten yurttaşlar ÇED raporunun iptali için de hukuki süreci başlattı.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi ile Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nin ortak sınırında bulunan Tekağaç sırtı mevkiinde yapımına devam edilen Çimento Fabrikası’na bölge halkının tepkisi sürüyor. 13 Nisan tarihinden beri Deştin mahallesinde çadır nöbetinde olan köylüler yolları kapatarak, Adoçim Çimento Fabrikasına malzeme taşıyan hafriyat kamyonlarının geçmesine izin vermedi.

“Deştin Çayı özgür akacak” diyen yurttaşlar fabrika yapımına karşı çıkarken, alanda bulunan yurttaş da, “Domatesimizi biberimizi zor kurtarıyoruz. Çimento fabrikası yapılırsa biz buradan göçelim. Buraları beton firmasına bırakalım. Burada ya öleceğiz ya öleceğiz” diye konuştu.

“Hukuki süreç devam edene kadar çalışma yapılmasın”

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun (ÇED) iptali için hukuki sürecin başlatıldığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, şunları söyledi:

“Şirket yetkililerine söyledik. Hukuki süreç devam edene kadar, mahkeme bilirkişi raporları alınana kadar, burada herhangi bir çalışma yapılmamasını bölge halkı adına talep ediyoruz. Bu fabrikanın su talebi var. Bu suyu nereden bulacaklar. ÇED raporunda birçok eksiklik var. Ruhsatla ilgili de bir çok sorun var. Yargı süzgecinden geçmesi gerekiyor”

Muğla’da çimento fabrikasını istemediklerini söyleyen köylüler, çadır nöbetinde bir araya gelerek piknik etkinliği gerçekleştirdi. Çocuklarla ilgili çeşitli oyun etkinliklerinin de yapıldığı piknikte köy halkı, doğa talanına karşı mücadele konusunda çeşitli fikir alışverişinde bulundu. Etkinlik son olarak canlı müzik dinletisiyle son buldu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız