Güncel

Muğla'da 32 JES saha ihalesi tepkiler üzerine iptal edildi

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi, tepkiler sonucunda iptal edildi.

15 Ekim 2020 Saat: 18:30
Muğlada 32 JES saha ihalesi tepkiler üzerine iptal edildi
Muğla'da 32 JES saha ihalesi tepkiler üzerine iptal edildi

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi tepkiler sonucunda iptal edildi. Resmi Gazetede yayımlanan bilgiye göre, ihale edilecek sahaların önemli bir kısmı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen alanlarda kaldığından dolayı ihaleyi kazanan firmanın hak kaybı uğramaması için iptal edildiği ifadeleri dikkat çekti.

Resmi Gazete'de açıklanan kararda; "İhale edilecek sahaların önemli bir kısmı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen alanlardan kaldığından, ihaleyi kazanan kişi/ firmaların izin aşamasında mevzuattan kaynaklı hak kaybına uğramaması için ihale öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görüşü alınması gerektiği yönündeki gerekçesi ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29 Maddesi kapsamında iptal edilmiştir" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız