Güncel

Mukaddes Şamiloğlu I 29-30 Ocak'ta 'motorları maviliklere sürme zamanı !'

29 Ocak 2022 Cumartesi günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube'mizin 8. Olağan Genel Kurulu ve ardından 30 Ocak 2022 Pazar günü Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez delege seçimleri yapılacak.

25 Ocak 2022 Saat: 09:43
Mukaddes Şamiloğlu I 29-30 Ocakta motorları maviliklere sürme zamanı !
Mukaddes Şamiloğlu I 29-30 Ocak'ta 'motorları maviliklere sürme zamanı !'

MUKADDES ŞAMİLOĞLU


29 Ocak 2022 Cumartesi günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube'mizin 8. Olağan Genel Kurulu ve ardından 30 Ocak 2022 Pazar günü Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez delege seçimleri yapılacak. Bu seçimlere  TOPLUMCU GIDA MÜHENDİSLERİ olarak  girecek olan mühendisler amaç, hedef ve ilkelerini yaptıkları bir açıklama ile duyurdular.


'GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL SEÇİMLERİNE ÇAĞRI

29 Ocak 2022 Cumartesi günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube'mizin 8. Olağan Genel Kurulu ve ardından 30 Ocak 2022 Pazar günü Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez delege seçimleri yapılacaktır.
Buradan değerli meslektaşlarımıza seslenmek istiyoruz;
Bizler TOPLUMCU GIDA MÜHENDİSLERİ olarak Şube Yönetimi'ne adayız.

Tüm dünyada yaşanan pandemi süreci bir kez daha gösterdi ki güvenilir, sağlıklı, yeterli ve sürdürülebilir gıdaya ulaşım çok önemlidir. Bu ve buna benzer durumlarda toplumun doğru yönlendirilmesi, basının ve kamuoyunun doğru bilgilendirmesi daha da önem kazanmıştır.
Ülkemizde, pandemi koşullarının üstüne politik ve ekonomik nedenlerden artan gıda fiyatları temel bir hak olan gıdaya erişim sorununu da beraberinde getirmiştir. İklim değişikliği, iklim krizlerinin sonucu tarımsal verimin azalmasına, enerji fiyatlarınının artması üretim ve lojistik maliyetlerinin yükselmesine, sonuçta tedarik zincirinin bozulmasına sebep olmuştur. Tüketici, sağlıklı beslenmeden uzaklaşıp aç kalmamak için mücadele etmek durumuna gelmiştir. Biz Toplumcu Gıda Mühendisleri olarak, insana verilen değerin, mesleğe verilen değerimizle eş değer olması gerektiğini, toplumun çağdaşlaşmasının, modernleşmesinin sanayi ve bilimin toplum yararına uygulanabilirliğin sağlıklı, öngörülebilir politalar ve planlamalarla uygulamada yer alacağını biliyoruz.
Biz Toplumcu Gıda Mühendisleri;
Özellikle Odamız'ın öncülüğünde üniversite, kamu kurumları, sektör temsilcileri, tüketici dernekleri ve meslek örgütleri temsilcilerinin de içerisinde bulunduğu 'GIDA ÇALIŞMA GRUBU' oluşturarak, bu sayede mesleğimiz ve gıda sanayi ile ilgili konularda doğru ve bilimsel bilgilerin kullanılarak çözüm ortağı olma gerekliliğine inanıyoruz.

Mesleki gelişimde; Özel sektör, kamu ve yerel yönetimdeki MESLEKTAŞLARIMIZIN DAYANIŞMASI ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekiyor, bu konuda yeni mezun meslektaşlarımız için deneyimli sektör çalışanları ile birlikte sağlanan oryantasyon eğitimleri, üyelerimizin yetkinliklerini arttıracak 'YÖNETİCİ GIDA MÜHENDİSİ Programları' oluşturmayı hedefliyoruz.
Gıda güvenliği, yeterli ve güvenli gıdaya ulaşma hakkı, su politikaları, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), tarım ve hayvancılık politikaları, pek çok kalemde ithalat bağımlılığının artması, Gıda Mühendisleri'nin istihdamı ve özlük hakları daha birçok konuda yapılması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz. Bunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşması için etkin çalışmalar yaparak mücadele edeceğiz.

GIDA MEVZUATI / GIDA YASASI konusunda yapılması öngörülen düzenleme ve değişikliklerde söz, yetki ve karar sürecinde meslek örgütümüz Gıda Mühendisleri Odası'nın etkin rol oynaması gerektiğini her zaman her platformda duyuracağız.
Ülkemizin en önemli meslek örgütlerinden olan ve aynı zamanda çatı örgütümüz olan TMMOB’ne yapılan baskıların ve etkisizleştirme çabalarının farkındayız. Bu baskılara karşı her zaman ve her platformda TMMOB’nin yanında olduğumuzu belirtir, gerekli tüm desteği verdiğimizi, vereceğimizi bildiririz. TMMOB'un onurlu tarihi, ilkeleri ve duruşu her zaman yol haritamız olacaktır.
Bu anlayışla, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası çatısı altında örgütlülüğümüzün güçlenmesine katkıda bulunmak, mesleğimiz adına dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, meslektaşlarımızla birlikte duyarlı, katılımcı, demokratik, çağdaş ve onurlu bir meslek mücadelesi yürüteceğiz.
İnsanlığın evrensel değerlerine, akla ve bilime dayalı, gücünü üyelerinden alan, mesleğimiz ve kamu yararına yapılacak olan tüm çalışmalarda hiçbir ayrım gözetmeden çalışmak, mesleğimizi hak ettiği itibar ve değere ulaştırmak için; bilgili, tecrübeli ve dinamik bir ekiple yola çıkıyoruz.
Yaşasın TMMOB, Yaşasın GıdaMO
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz
#İstanbulGıdaMühendisleriMaviListe
#MesleğineveOdanaSahipÇık

TOPLUMCU GIDA MÜHENDİSLERİ'
Ocak 2022

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız