Güncel

'Mülakat' adı altında ayrımcılığa tepki

Alsancak Gar önünde mülakat adı altında sendika üyelerine yönelik ayrımcılığa tepki gösteren BTS İzmir Şubesi, üyelerinin haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

8 Nisan 2022 Saat: 00:16
Mülakat adı altında ayrımcılığa tepki
'Mülakat' adı altında ayrımcılığa tepki

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, mülakat sınavlarındaki ayrımcılık ve hukuksuzluğa ilişkin Alsancak Gar önünde açıklama yaptı. "TCDD Taşımacılık A.Ş.'de ayrımcılığın, hukuksuzluğun ve yandaşlığın adı 'mülakat'" yazılı pankart açıldı.

Basın metnini okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sendika üyelerinin mülakatla engellendiğini hatırlattı. BTS kurulduğu günden bu yana demiryollarının gelişimine katkı sunacak adımlar atarken, kurumda yaşanan olumsuzluklar, yanlışlar ve haksızlıklar karşısında da çalışanların sesi olduğunu belirten Akyol, "Bu durum kurum yöneticilerini rahatsız ederken, sendikamız nezdinde üyelerimize baskı uygulamak, ayrımcılık yapmak olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan mülakatlar sonuç itibariyle; ortaya çıkardığı adaletsizlik ve yarattığı mağduriyetler nedeniyle; kurum personelinin kuruma güvenini ve aidiyet duygusunu zedelemiş, moral motivasyonunu bozmuş, iş barışına zarar vermiş, sınavların adil yapılmadığı nedeniyle başvurularda ve sınavlara girmekte tereddütler oluşturmuştur" dedi.

Yazılı sınavların yeterli olduğunu, mülakatların yapılması durumunda ise yazılı sınavın tamamlayıcısı niteliğinde olması, bilgi ve liyakati doğru ölçmek ve yazılı sınavın objektif sonuçlarını ortadan kaldırmadan yapılması gerektiğinin altını çizen Akyol, değerlendirmelerin hakkaniyetli bir şekilde, mağduriyetlere yol açmadan yapılması gerektiğini bir kez daha önemle belirttiklerini dile getirdi.

Akyol, şöyle devam etti: "Haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere, keyfiliklere sessiz kalmayan Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan mülakat hukuksuzluğu karşısında sessiz kalmayacağız. Yapılan mülakat sınavı, Anayasa'nın 'Kanun önünde eşitlik' başlıklı 10. maddesi, 657 Sayılı DMK'nın 'Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları' başlıklı 10.maddesi, Türk Ceza Kanununun 'Görevi kötüye kullanma' başlıklı 257.Maddesine aykırılığı ile açık hukuksuzluklar taşımaktadır. Hukuka uygun olmadığı mahkemeler nezdinde de ortaya konan tüm idari işlemlerden doğan kamu zararının tazmini noktasında da sorumlular hakkında rücu davalarının da takipçisi olacağımız bilinmelidir. Mülakat sınavının açıklanmasıyla ortaya çıkan bu ayrımcı ve hukuksuz uygulamalar karşısında üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız