Güncel

Mumcu öldürüldüğü sokak ve mezarı başında anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında saldırıya uğradığı sokak ve mezarının başında anıldı.

24 Ocak 2016 Saat: 23:03
Mumcu öldürüldüğü sokak ve mezarı başında anıldı
Mumcu öldürüldüğü sokak ve mezarı başında anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında saldırıya uğradığı sokak ve mezarının başında anıldı. 
Ailesi ve vatandaşlar Karlı Sokak'ta Mumcu’nun saldırıya uğradığı noktaya karanfiller bıraktı. 

24 Ocak 1993’te evinin önünde bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için bugün saat 12.30 sıralarında anma töreni düzenledi. Ankara’da bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde düzenlenen törene Mumcu ailesinin yanı sıra, CHP milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma törenine gelen vatandaşlar Mumcu’nun saldırıya uğradığı yere karanfil bıraktı, mum yaktı. Bazı vatandaşlar da saldırıya uğradığı yere düşüncelerinin yer aldığı notlar bıraktı. 

Törende '23 yıldır Uğur yok, adalet yok', 'Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek', 'Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok' sloganları atıldı. 

Mumcu ailesi kortej eşliğinde faili meçhul anıtına çelenk bıraktı. Ardından Uğur Mumcu’nun saldırıya uğradığı yere karanfil bırakıldı, mum yakıldı. Saygı duruşunun ardından tören sona erdi.

Cebeci Asrı Mezarlığı’ndan düzenlenen törene Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür Mumcu, Özge Mumcu Aybars ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uğur Mumcu’nun mezarını ziyaret eden vatandaşlar karanfil bırakıp dua etti.

Ardından Mumcu ailesi kabrin başına geldi. Güldal Mumcu, eşinin mezarını ziyaret eden vatandaşlar ile tek tek tokalaştı. Mumcu ailesi, Uğur Mumcu’nun mezarına karanfil bıraktı.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 23. yıl dönümünde Yenimahalle’de anıldı. Batıkent Metro Durağı’nda toplanan kalabalık, Uğur Mumcu Parkı'na yürüdü. 

Parktaki törene Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut ve Meclis üyeleri katıldı. 

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal konuşmasına hayatını kaybeden eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i anarak başladı. Uğur Mumcu ve Kamer Genç gibi isimlerin kolay yetişmediğini ifade eden Kartal, "Kamer Genç de, Uğur Mumcu kumaşından gelen bir siyasetçi. O da su katılmamış bir Kuvay-i Milliyeci’ydi. Kendisini rahmetle anıyoruz." dedi. 

Batıkent halkının yüreğinin Uğur Mumcu ile birlikte attığını anlatan Kartal, "Burada çok nitelikli bir kalabalıkla anma törenini gerçekleştirmekten büyük onur duyuyorum. Uğur Mumcu bunların üzerine gittiği için karanlık eller tarafından öldürüldü." ifadelerini kullandı. 

Mumcu gibi isimlerin kolay yetişmediğini aktaran Kartal, şunları kaydetti: "Uğur Mumcu'yu diğer gazetecilerden ayıran en önemli özellik yurtseverliği, antiemperyalist ve tam bağımsızlık sevdasıydı. Uğur Mumcu gericiliğe bölücülüğe karşıydı. Uğur Mumcu ileri görüşlülük sayesinde o günlerden bu yaşadığımız günleri görmüştü. Bu konuda mücadele veriyordu. Uğur Mumcu'yu anlamak Mustafa Kemal felsefesine sahip çıkmaktır." 

Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut, Mumcu'yu özlemle andığını vurgulayarak, "Uğur Mumcu her türlü haksızlığın, yolsuzluğun karşısında dimdik dururdu. Bugün olanları görünce onu daha iyi anlıyoruz." dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız