Güncel

Musa Anter vurulduğu yerde anıldı

Gazeteci-yazar Musa Anter, katledilişinin 26’ncı yılında Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesinde kitlesel bir anma töreniyle anıldı.

21 Eylül 2018 Saat: 10:43
Musa Anter vurulduğu yerde anıldı
Musa Anter vurulduğu yerde anıldı

Gazeteci-yazar Musa Anter, katledilişinin 26’ncı yılında Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesi’nde vurulduğu yerde anıldı. HDP’li milletvekillerinin de katıldığı törende polis, öldürülen diğer gazetecilerin fotoğraflarının taşınmasına izin vermedi. Musa Anter Anıtı önünde gerçekleştirilen anma öncesinde Musa Anter’in fotoğrafları dışında, bölgede farklı tarihlerde katledilen diğer Kürt gazetecilerin fotoğraflarının taşınması konusunda uzun süren tartışmalar yaşandı.

Polis önce hiçbir fotoğrafın taşınmayacağını söyledi. Daha sonra sadece Musa Anter’in fotoğrafının taşınmasına izin verebileceğini söyledi. Katledilen diğer gazetecilerin resimlerinin geçen yıl taşındığını hatırlatılması üzerine polis, “Geçen sene taşınan posterler arasında illegal unsurlar yoktu” yanıtını verdi. Basın açıklamasında söz alan Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Eşsözcüsü Hakkı Boltan,

“Demokrasi için mücadele ediyoruz. Ne ıslık çalmak ne Kürtçe konuşmak suçtur. Anmaya müdahale ediliyor. Bu ülkenin Apê Musa’nın görüşlerine ihtiyaçları vardır. Biz gazeteciyiz. Sadece söyleyecek sözümüz, kalemimiz ve kameramız var. Apê Musa’nın gittiği yol, bizim yolumuzdur” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Musa Anter’in vurulduğu noktaya doğru kısa bir yürüyüş yapan katılımcılar ellerindeki karanfilleri Musa Anter ’in vurulduğu yere bıraktıktan sonra anma sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız