Güncel

Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'te greve çıkıldı

Mutlu Akü fabrikasında çalışan işçiler Petrol-İş ile patron arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlamaması üzerine greve çıktı.

13 Haziran 2017 Saat: 14:13
Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'te greve çıkıldı
Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'te greve çıkıldı

Tuzla'da kurulu bulunan Akü Malz. San A.Ş. ve Mutlu Plastik San A.Ş. işyerlerinde uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine,  bugün greve çıkıldı.

İstanbul 2 No'lu Şubemizin kapsamında olan Mutlu Akü Malz.San A. Ş. ve Mutlu Plastik San A. Ş işyerlerinde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 13 Haziran Salı günü saat 9:00'da greve çıkıldı.

Greve açıklamasına  Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreteri  Turgut Düşova ile İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Niyazi Recep Kethüda Başkan Yardımcıları Satılmış Çilli, Mehmet İldem ve işyeri temsilcileri katıldı. Grev sabahın erken saatlerinde işçilerin fabrika önünde toplanmasıyla coşkulu bir şekilde başladı. İşçilerin grev pankartını asmasının ardından Genel Sekreter Ahmet Kabaca bir konuşma yaparak basına ve kamuoyuna değerlendirmelerde bulundu. Genel Sekreter Ahmet Kabaca konuşmasında; “İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve çıktıklarını belirterek bu tutumun devam etmesi durumunda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'in aynı çatı altında çalışıp farklı ücretler almalarına sendika olarak uygun bulmuyoruz.” dedi. Ardından işçiler sloganlar eşliğinde halaylar çektiler.

Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Niyazi Recepkethüda, sözleşme görüşmelerinde patronun brüt 450 lira zam verdiğini, işçilerin ise brüt 506 lira ve her yıl için 10 lira kıdem zammı istediğini söyledi. Patronun ayrıca Pazar gününü haftalık tatil günü olmaktan çıkaran 4’lü vardiya sistemine geçmek istediğine dikkat çeken Recepkethüda, “Bu sistemle fabrika 3 değil 4 vardiya olacak ve işçinin hafta tatili günü, her hafta hangi güne gelirse o gün olacak ve değişecek. Biz bunu istemiyoruz, pazar günü hafta tatili olsun istiyoruz” dedi.

Kurşunlu ortamda ağır iş yapıldığını ve işçilerin taleplerinde kararlı olduğunu söyleyen Recepkethüda, greve de bu kararlılıkla çıkıldığını dile getirdi. Mutlu Akü’nün aynı alan içerisinde iki fabrikası bulunuyor. Bir fabrikasında 60, diğer fabrikasında ise 567 kişi çalışıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız