Güncel

Müzisyenlerden ortak çağrı: #MüziğeSesVer

Müzisyenler, ortak bir çağrı yayınlayarak "Herkesi sesimizi duyurmaya davet ediyoruz" dedi.

17 Eylül 2020 Saat: 22:28
Müzisyenlerden ortak çağrı: #MüziğeSesVer
Müzisyenlerden ortak çağrı: #MüziğeSesVer

Müzisyenler, pandemi tedbirleri nedeniyle açık havada yapılması planlanan sanatsal etkinliklerin yasaklanmasına ilişkin sosyal medyada #MüziğeSesVer etiketiyle ortak bir çağrı yayınladı. Zor günler geçiren ve konserleri iptal edilen müzisyenler yayınladıkları açıklamada, sektörün şalteri kapatma noktasına geldiği vurgulayarak, "Mevcut ekonomik hasardan kendi çabalarımız ile kurtulmamız imkansızdır" ifadelerini kullandı.

Ediz Hafızoğlu, Sıla Gençoğlu, Aydilge Sarp, Sabahat Akkiraz, Ceylan Ertem gibi birçok isim, "Müzik sektörünün kendi çabalarıyla ayağa kalkamayacağını ve destek beklediklerini vurgulayarak, lütfen sesimizi duyun" dedi.

Açıklamada, "Müzisyenler, bağımsız yapım firmaları, bağımsız menajerlik firmaları, konser mekanları gibi başlıklar altında toplanabilecek müzik sektörü, garsonlardan güvenlik elemanlarına, komilerden sesçilere, kulis sorumlularından teknik ekibe, müzisyenlerden rodilere, aşçılardan temizlik elemanlarına, firmalardaki sekreterlerden asistanlara yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlamaktadır" diye belirtildi.

Devletin önemli gelir kaynaklarından olan bu sektörün SGK ödemelerinden stopaja, KDV'den personel maaşlarına, mekan kiralarından seyahat sigortalarına kadar ciddi bir ödeme yükü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Hali hazırda bir ekonomik darboğazda olan ve gelinen noktada tamamen şalteri indirme konumuna gelen sektörün, mevcut ekonomik hasardan kendi çabaları ile kurtulması imkansızdır. Müzik, eğlence sektörü ve sahne sanatçıları emekçileri kısaca Türk müzik sektörü çalışanları herkesi birliğe ve sesimizi duyurmaya davet ediyoruz" diye kaydedildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız