Güncel

Nakliyat-İş İstanbul, Bursa, Mersin, Gebze ve İzmir’de işe iade davalarını kazandı

Nakliyat-İş üyesi oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilerin açtıkları işe iade davaları işçiler lehine sonuçlandı.

21 Ekim 2017 Saat: 08:41
Nakliyat-İş İstanbul, Bursa, Mersin, Gebze ve İzmir’de işe iade davalarını kazandı
Nakliyat-İş İstanbul, Bursa, Mersin, Gebze ve İzmir’de işe iade davalarını kazandı

Nakliyat-İş üyesi oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilerin açtıkları işe iade davaları işçiler lehine sonuçlandı.Sonuçlanan davalarda işverenin, her işçi için 16 aylık ücretini tazminat olarak ödenmesine karar verildi.

MSC/Medlog Lojistik’te örgütlenme çalışması başlatmalarıyla birlikte patronun baskısıyla karşılaşan ve 168 işçisi sendikal örgütlenmeden dolayı hukuksuz bir biçimde işten atılan DİSK/Nakliyat-İş üyesi işçilerin açtıkları işe iade davaları, işçiler lehine sonuçlanıyor. Davalarda ilk zaferin Temmuz ayında İzmir 11. İş Mahkemesi’ndeki üç ayrı dosyada kazanıldığını söyleyen Nakliyat-İş İstanbul, Bursa, Mersin, Gebze ve İzmir’de görülen davaların da kazanıldığını bildirdi.

Her işçi için 16 aylık tazminat

İş Mahkemeleri, işten çıkartmaların haksız olduğu ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işçilerin 12 aylık ücreti tutarında sendikal tazminata hükmetti. Ayrıca işveren, işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin ödenmesine karar verdi. Böylece MEDLOG patronu; her bir işçi için 12+ 4 olmak üzere 16 aylık ücretlerini tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ayrıca mahkeme iş güvencesi kapsamında olmayan yani 6 aylık kıdemi olmayan işçiler için de aynı karar verildi. Nakliyat-İş, bu kararların emsal niteliğinde olduğunu belirtti.

168 davadan 61’i sonuçlandı

Bugüne kadar Türkiye’nin 8 ayrı bölgesinde işten çıkartılan 168 işçi için açılan davaların toplamında 61’i sonuçlandı. En son İstanbul Bakırköy 6. İş Mahkemesinde 31 dava ile Bursa 4. ve 2. İş Mahkemelerinde 12 dava sonuçlandı. Daha önce İzmir’den 6, Mersin’de 11 ve Gebze’den 1 dava sonuçlanmıştı.

İşveren temsilcilerinin ceza davası devam ediyor

“Bu kararla MSC/Medlog Lojistik işverenin işçi ve sendika düşmanlığı kanıtlanmış, işveren tazminat ödemeye mahkum olmuştur” diyen Nakliyat-İş, işveren temsilcilerine sendikal faaliyeti engellemek suçundan açılan ceza davasının devam ettiğini belirtti.

Vicdanen rahatsız olan işçi ifadesini düzeltti

Nakliyat-İş MSC/Medlog tarafından yalancı şahitlik yaptırılan bir işçinin vicdanen rahatsız olup mahkemeye başvuruğunu ve daha önce işveren lehine verdiği yalan ifadeyi geri alarak işçiler lehine yeniden ifade verdiğini aktararak “Çalışanın işten atılma ve çeşitli baskıları göze alarak yapmış olduğu bu davranış gösteriyor ki işverenin vaatleri, baskıları bir yere kadar. İşçiler kendi hakları ve davaları için er ya da geç mücadeleye katılacaklardır” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız