Güncel

NKP: "Yaşam savunucuları yargılanamaz"

Mersin'de Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne karşı olanlara dava açıldı ve 28 Ekim'de dava görülecek. NKP basın toplantısı düzenleyerek çevreye duyarlı herkesi mahkemeye çağırdı.

20 Ekim 2021 Saat: 12:47
NKP: Yaşam savunucuları yargılanamaz
NKP: "Yaşam savunucuları yargılanamaz"

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) Eğitim Sen Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. "Yaşam savunucuları yargılanamaz" yazılı pankartın asıldığı toplantıda basın metnini doktor Ful Uğurhan okudu.

Gerçekleştiremedikleri eylemden dava açıldı

Doğayı katledecek nükleer santrale karşı mücadele ettiklerini vurgulayan Uğurhan mücadeleleri hakkında şunları söyledi:“Bizler geçmişte yaşanan büyük nükleer felaketlerden ders çıkarıyoruz. Çünkü inşaatın daha en başında zeminde iki kez çatlak oluşmasına rağmen son sürat ilerlemesini, bölgede yaşayan insanların sağlığı ve huzuru gözetilmeksizin yapılan patlamaları, covide rağmen kalabalık ortamda güvensiz şartlarda çalışan işçilerin durumunu gördükçe, başta insanlar olmak üzere canlıların yaşamına değer vermediklerini çok iyi idrak ediyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.  Bu amaçla bu yıl 11 Mart 2011 yılında Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketin 10. yıldönümü nedeniyle Akkuyu’ya giderek farkındalık yaratmayı hedefledik. Havaya 10 adet balon bırakarak, bölgede yaşayan hemşerilerimizle sohbet edecektik. Ama öyle olamadı. Daha aracımızdan iner inmez kolluk kuvvetlerinin yoğun baskısına maruz kaldık. Sorumluluk duygularımız gereği iyi niyetle çıktığımız yolda jandarmanın psikolojik şiddetine maruz bırakıldık. Hal böyle olmasına rağmen sonradan adreslerimize gönderilen tebligatlardan gördük ki hakkımızda dava açılmış. Öyle bir iddianame hazırlanmış ki muhtemelen önümüzdeki zamanlarda hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak. Ama ‘hukuk nasıl olmaz’ temelli bir ders olacak bu.”

Dayanışma çağrısı

Haklarında açılan davayı ve tarihini dile getiren Uğurhan şunları vurguladı:

“Biz tabi ki tarım alanlarımızı, ormanlarımızı bizim dışımızdaki canlıların yaşamını savunacağız. Nükleer Karşıtları Yargılanamaz! Eğer yargılanma olacaksa; yaşamı, doğayı ekolojik dengeyi bozanlar yargılanmalıdır.  Ülkemizi nükleer çöplük yapmak isteyenler, suyumuzu, havamızı kirletenler, ülkemizi betona boğanlar yargılanmalıdır. Her kesimden herkese çağrımızdır; gelin hep birlikte yaşamı savunalım. 28 Ekim'de saat 10.00 da Mersin Adliyesi’nde mahkememiz var. Gelin dayanışma nasıl olur gösterelim ve hep birlikte haykıralım.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız