Güncel

Novares işçilerinde 'kıdemime dokunma' eylemi

Petrol İş Sendikası kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı Gebze Novares fabrikası önünde eylem yaptı.

26 Haziran 2020 Saat: 08:26
Novares işçilerinde kıdemime dokunma eylemi
Novares işçilerinde 'kıdemime dokunma' eylemi

KOCAELİ

Petrol İş Sendikası Gebze şubesinin kıdem tazminatı için aldığı iki günlük eylem kararı ile beraber Gebze Novares fabrikası işçileri eylem yaptı.

"Kıdem tazminatıma dokunma! Tamamlayıcı Emeklilik Sistemine hayır" pankartının açıldığı eylemde "Susma haykır, kıdem haktır" sloganı atıldı.

Eylemde konuşan Novares işyeri baş temsilcisi Sinan Karataş, "1936 yılından beri işçi sınıfının hakkı olan ve diğer haklarla kıyaslandığında en eski kazanımlardan biri olan kıdem tazminatı için Hükümetin basına yansıyan iki modelden birini hayata geçirme niyeti ve gayreti var. Her iki model de, bugüne dek kıdem tazminatının ele alınış şeklinden bütünüyle koparılmış halde öneriliyor. Her iki modelde de primlerin işsizlik sigortasında olduğu gibi bir fonda biriktirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

25 yaşını doldurmayanlarla 50 yaşını geçen çalışanların esnek çalışma modeline geçirilebileceğine yönelik bir düzenlemenin de basına yansıdığını belirten Karataş "fon değil, güvence gerek" diyerek şunları ifade etti: "İşçi sınıfına teslimiyet kanunlarını dayatmak isteyenleri, kim olursa olsun, uyarıyoruz. Kıdem tazminatı, işçi sınıfının işyerinde tükenen yaşamlarının birikimleridir. Bu birikimi bir fona devredip patron örgütlerine peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz. Bizim hayatlarımızla kendinize ek kaynaklar yaratmanıza izin vermeyeceğiz. İşçi sınıfının bu boyunduruğu elinin tersiyle söküp atacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne dek böylesine bir teslimiyeti hiçbir güç işçi sınıfına kabul ettiremedi, yine ettiremeyecektir."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız