Güncel

ÖDP’den Kudüs protestosu: İşgal ve imha girişimi son bulmalı

“ABD’nin Irak işgalinde olduğu gibi, ‘savaş karşıtı hareket’ tüm dünyada Filistin Halkı’nın yanında, bu ‘işgal ve imha’ girişiminin son bulması için devreye girmelidir”.

10 Aralık 2017 Saat: 08:19
ÖDP’den Kudüs protestosu: İşgal ve imha girişimi son bulmalı
ÖDP’den Kudüs protestosu: İşgal ve imha girişimi son bulmalı
ÖDP İstanbul İl Örgütü, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesine yönelik bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında, “ABD’nin Irak işgalinde olduğu gibi, ‘savaş karşıtı hareket’ tüm dünyada Filistin Halkı’nın yanında, bu ‘işgal ve imha’ girişiminin son bulması için devreye girmelidir” denildi

Saat 16.00'da Levent Metrosu (Kanyon AVM önü) önünde buluşan ÖDP’liler, kortej halinde İsrail Konsolosluğu’na yürüdü. Yürüyüş sırasında “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş; kurtuluşa kadar savaş”, “Yaşasın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi” sloganları atıldı.

Konsolosluğun önüne gelen ÖDP’liler burada bir basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasını Neslihan Karataş okudu. Filistin halkının acılarını tazeleyecek, öfkesini kabartacak bu hamlenin Filistin sorununun çözümünü iyice imkansızlaştıracağını söyleyen Karataş, “Aşırı sağcı Netanyahu yönetiminin faşist ve ayrımcı politikalarına ‘yeşil ışık’ anlamına gelecektir. Bu adımla İsrail’in 1967’deki Doğu Kudüs işgali de onaylanmış ve meşrulaşmış olacaktır” diye konuştu.

Karataş konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tüm bu yaşananlara karşın, gün mazlum Filistin Halkı’yla dayanışma günüdür. ABD demokratik kamuoyunu bu kışkırtıcı hamleyi durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz. ABD’nin Irak işgalinde olduğu gibi, ‘savaş karşıtı hareket’ tüm dünyada Filistin Halkı’nın yanında, bu ‘işgal ve imha’ girişiminin son bulması için devreye girmelidir. BM bir an önce toplanıp, Donald Trump’ı kınamalı, bu girişimi durdurmalıdır.”(Kaynak: BirGün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız