Güncel

ODTÜ Rektörlüğünün baskıcı ve keyfi uygulamalarına tepki

ODTÜ Rektörlüğünün araştırma görevlileri Sibel Bekiroğlu ve Mehmet Mutlu'yu gerekçesiz olarak açığa almasının ardından Rektörlüğün baskıcı ve keyfi uygulamalarına tepki gösterildi.

22 Haziran 2022 Saat: 10:49
ODTÜ Rektörlüğünün baskıcı ve keyfi uygulamalarına tepki
ODTÜ Rektörlüğünün baskıcı ve keyfi uygulamalarına tepki

ODTÜ Rektörlüğü Sosyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi Sibel Bekiroğlu ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi Mehmet Mutlu'yu gerekçe göstermeden açığa aldı. Kıbrıs Kampüsü'nde görevli öğretim üyeleri Doç. Dr. Yonca Özdemir ve Serhat Selışık'ın sözleşmeleri de "performans" kriterleri bahane edilerek yenilenmedi.

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunlar Derneği, Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği ve ODTÜ Öğrencileri'nin çağrısıyla Rektörlük önünde bir araya gelen ODTÜ'lüler, Rektörlüğün bu keyfiyetine ve otoriter yapısına tepki gösterdi. Baskıların atanmış rektörler eliyle her yerde sistematik olarak devam ettirildiğine dikkat çeken ODTÜ'lüler, akademisyenlerin açığa alınması, sözleşmelerinin yenilenmemesi, Onur Yürüyüşü'nde öğrencilerin hedef gösterilmesi gibi durumların bu atmosferin kendi kampüslerindeki yansıması olduğunu ifade etti.

"Hocalarımızın yanındayız" yazılı pankartın açıldığı eylemde ODTÜ'lüler Yonca Özdemir, Sibel Bekiroğlu, Serhat Selışık ve Mehmet Mutlu'nun görevlerine iadesini talep etti. Baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini ifade eden ODTÜ'lülerin eylemine Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul da katıldı. Açıklamanın ardından söz alan Sibel Bekiroğlu, "Biz şerbetliyiz bu konuda. Birbirimizin yurdu olacağız. Ama o rektörler, içeriden bizi dinleyenler elbet bir gün gidecek. Saray yıkılacak ama onlar da altında kalacak. Çok güzel üniversiteler kuracağız. Çok güzel öğrencilerimiz olacak" dedi.

Bekiroğlu kendilerine yöneltilen suçlamaları öğrenene kadar Mehmet Mutlu'yla birlikte Rektörlük önünden ayrılmayacaklarını ifade etti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ise akademisyenlere yönelik baskıları kınayarak, "Akademi devlete hizmet edemez, akademinin hizmet edeceği yer toplumdur" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız