Güncel

ODTÜ'de 52 topluluktan açıklama: İstanbul Sözleşmesi uygulansın

ODTÜ'de içerisinde gençlik örgütlerinin de bulunduğu 52 üniversite topluluğu kadına yönelik şiddete ilişkin açıklama yaptı: İstanbul Sözleşmesi uygulansın.

22 Temmuz 2020 Saat: 23:55
ODTÜde 52 topluluktan açıklama: İstanbul Sözleşmesi uygulansın
ODTÜ'de 52 topluluktan açıklama: İstanbul Sözleşmesi uygulansın

ODTÜ'de içerisinde gençlik örgütlerinin de bulunduğu 52 üniversite topluluğu kadına yönelik şiddete ilişkin açıklama yaptı: İstanbul Sözleşmesi uygulansın.

ODTÜ'de gençlik örgütlerinin de içinde bulunduğu 52 üniversite topluğu, Pınar Gültekin'in katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istenen açıklamada, üniversite öğrencilerine mücadele çağrısı yapıldı.

'BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARI GÖZ BOYAMA'
Pınar Gültekin'in ölümü üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "Hukuki sürecin takipçisi olacağız" şeklindeki açıklamanın göz boyama olduğu belirtilerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmak istendiği hatırlatıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin devletin üzerine eşitliği sağlama ve şiddeti önleme gibi birçok görev yüklediği kaydedilen açıklamada, "Ancak çocuk istismarını aklayan yasanın her sene tartışılması, kadına yönelik şiddetten dolayı hüküm giyenlerin salgın bahene edilerek salıverilmesi bu saldırıların bir ayağıdır" denildi.

Yalnızca İstanbul Sözleşmesi'nin değil, kadınların kazanılmış tüm haklarına top yekün saldırı olduğuna işaret edilen açıklamada, iktidarın kadına ve LGBTİ+'lara yönelik ayrımcı politika ve söylemlerinin buna neden olduğu ifade edildi. 

'ÜNİVERSİTELİ KADINLAR MÜCADELEYE'
İktidarın bu politikalarının üniversitelerde de, eşitsizliğin, taciz ve şiddetin artması, faillerinin cezasız bırakılması şeklinde deneyimlendiği kaydedildi. 
Açıklamada, "Bulunduğumuz her alanda ayrımcılığın ortadan kalkması, şiddete karşı ciddi önlemler alınmasını ve kampüslerde, sokaklarda, evlerimizde güvenle yaşayabilmek istiyoruz. Bir araya geldiğimiz ölçüde geri adım attırabileceğimizi, kazanım elde edebileceğimizi biliyoruz. Bu yüzden bütün üniversiteleri kadınları evlerimizde, sınıflarımızda, üniversitelerimizde ve bulunduğumuz her alanda bir araya gelip mücadele etmeye çağırıyoruz" denildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız