Güncel

"Öğrenci Sendikası kurmak için çalışıyoruz"

Türkiye İşçi Partili gençler Kadıköy Kalkedon’da dergi satışı yaparken, yaşamlarına ilişkin ne gibi planları var onları konuştuk.

2 Aralık 2019 Saat: 09:08
"Öğrenci Sendikası kurmak için çalışıyoruz"
"Öğrenci Sendikası kurmak için çalışıyoruz"

NECDET ÖZSAYGIN

Türkiye İşçi Partili gençler Kadıköy Kalkedon’da dergi satışı yaparken, yaşamlarına ilişkin ne gibi planları var onları konuştuk. Ayrıca yakında öğrenci gençler olarak bir öğrenci sendikası kuracaklarının müjdesini verdiler.

İşte öğrencilerin anlattıkları...

Neoliberal düzen biz öğrencilere sınırlı özgürlük, refah, esnek çalışma saatleri ve başarı dolu bir kariyer vaat ediyor.Diplomalarımız altın değerinde olacak,okullarımız ise bir bilim yuvasına yakışır şekilde içinde bilim insanlarının özgürce insanlığa katkı sunabildiği ortamlar olacaktı.Neoliberal dediklerini yaptı da işsizlik sayesinde istediğimiz kadar esnek çalşamayabiliyoruz. Paramız olmadığı için aç kalmakta sınırsız bir şekilde özgürüz,atanamama veya şanslıysak açlık sınırının altında bir ücrete insanlık dışı koşullarda işe girmekteki kariyerimiz ise,dudak ısırtan cinsten,İşte sonunda verdiği sözleri tutan bir toplumsal düzen!

Şili,Lübnan, Acerbeycan Fransa…işte şimdi dünyanın dört bir yanında halklar neoliberalizmin 40 yılda yerle bir ettiği doğal zenginliklerimize, birikimlerimize, kardeşliğimize ve geleceğimize sahip çıkmak üzere ayağa kalkıyor.Yolsuzluktan,yoksulluktan,işsizlikten,geleceksizlikten boğulanlar nefes almak için direniyorlar. Şili’nin şarkısı yine bir fırtına misali sessizliği yırtıyor. Lübnan halkı onbinlerce kilometre öteden şarkılara eşlik ediyor.

Dünyamızın özgür yurttaşları henüz bunun yolunun ne olduğuna tam olarak karar verememiş olsa da sırtından geçinenleri sırtından atmak istiyor.Sırtımızdan geçinenleri sırtımızdan atalım!

Ömrümüz boyunca modern köleler olarak yaşamak zorunda değiliz. Okullarımızdan daha mezun bile olmadan işsizliğim kaygısına düşmek istemiyoruz. Keyfine varamadan borçluluğun kamburu çıksın istemiyoruz sırtımızda.Türkler ve Kürtler, sunniler ve aleviler değil yalnızca eşit ve özgür insanlar olmak istiyoruz.Birbirimizden bir farkımız yok,birbirimize bir üstünlüğümüz yok.Önümüzde tarihe altın harflerle yazılacak bir zafer ve kurulacak bir dünya var.Yolumuz uzun ve engebeli,farkındayız.Ancak,yolumuz ne kadar engebeliyse ayakkabılarımızın bağcıklarıda o kadar sıkıca bağlı.Bizden geleceğimizi çalanların huzurlarını kaçıracağız.

Neoliberalizme karşı ayaklanmaların belki de en coşku dolu olanı Şili ayaklanmasını inceliyoruz. Ardından 28 kasım da 199 yaş gününe basacak olan işçi sınığının sarsılmaz önderi Marx’ın yoldaşı Friedrich Engels’in kaleminin ucunu sivrilten kılıcını yazıyoruz.

Sınav stresine dair detaylı bir incelememizin yer aldığı sayımızda ayrıca Joker’in neye güldüğünü tartışıyor. Darwin ve Marx’ın bilimde kesişen yollarına ve mektuplaşmalarına yakından bakıyoruz. Kızıl ve kara her zamanki gibi  bilimi tavizsizce savunmayı sürdürüyor.Astronomi/astroloji.

İşin aslı köşemizde ise, siyaseti tartışıyor, bize yıllarca anlatılanlar ile gerçekler arasında ki farkları tartışıyoruz.                                                                                 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız