Güncel

Öğrencilerden KYK kesintisine ‘kartlı’ eylem

Öğrenim kredisi kesintisine tepki gösteren Öğrenci Faaliyeti, burs ve kredi kartlarını KYK il binasının önünde yere attı.

13 Temmuz 2020 Saat: 22:17
Öğrencilerden KYK kesintisine ‘kartlı’ eylem
Öğrencilerden KYK kesintisine ‘kartlı’ eylem

Öğrenci Faaliyeti, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her ay düzenli yapılan öğrenim kredisi ödemelerinin bu ay yapılmamasına  ve birçok öğrencinin kredi ödemesinin bildirimsiz sonlandırılmasına tepki göstermek amacıyla İstanbul KYK İl Binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada "Burs ve krediler neden kesildi? Bize bir açıklama borçlusunuz" pankartı taşıyan öğrenciler durumu protesto etti. 

‘GEÇİNEMİYORUZ'

Lizge Biter, her geçen gün geleceklerinden daha korkar hale geldiklerine işaret etti. Burs ve kredilerle zaten geçinemediklerini belirten Biter, çeşitli işlerde çalışmak zorunda bırakıldıklarını ve sıra arkadaşlarının geçinebilmek için çalıştıkları işlerde yaşamını yitirdikleri bilgisini paylaştı.Biter, “Öğrencileri borç batağına sürükleyip, geçinebilmek için çalışmak zorunda bırakanlar gittikçe zenginleşirken; öğrenciler her geçen gün geleceksizlik ve geçim derdi ile daha fazla boğuşuyor. Zaten verilen burs ve krediler ile geçinemezken, bir sabah uyandığımızda aldığımız bursların, kredilerin hiç bir bilgilendirme yapılmadan kesildiğini gördük” diye konuştu. 

KARTLARINI YERE ATTILAR 

Borçlarından dolayı burs için verilen kartları kullanamadıklarını aktaran Biter, “Öğrencilere haber vermeden burslarını ve kredilerini kestiğiniz bu kartları kapınızın önüne atıyoruz. Bir sıra arkadaşımız daha iş cinayetinde hayatını kaybetmesin, öğrenciler geçim derdi ile boğuşmasın diye; bizden çaldığınız geleceğimizi ve bize borçlu olduğunuz bir hayatı kendi ellerimizle var etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz!” diye belirtti. 

Öğrenciler daha sonra banka kartlarını yere atarak tepkilerini dile getirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız