Güncel

OHAL derhal kaldırılmalıdır

Darbe girişimi kınanırken olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmasını istedi.

28 Temmuz 2016 Saat: 04:06
OHAL derhal kaldırılmalıdır
OHAL derhal kaldırılmalıdır
Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu darbe girişimine karşı ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Darbe girişimini kınarken olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmasını istedi.

  
OHAL KALDIRILSIN
Kartal açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçmişte yaşanan darbelere karşı çıktığımız kınadığımız gibi, bugün de 15 Temmuz günü yapılamak istenen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Darbeyi gerekçe gösterip, halkın egemenliğini kısıtlayacak, hukuku geri plana atacak 'olağanüstü hal' gibi uygulamalara başvurulmasını doğru bulmuyoruz. OHAL derhal kaldırılmalıdır. Darbe sonrası gidişat ayrıca endişe vericidir. Darbeyi fırsata çevirip, bir sivil darbe yapılması, rejimin daha da baskıcı hale getirilmesi kabul edilemez. Darbe girişimi, başkanlık yoluna giden bir fırsat olarak kullanılmamalıdır.
  
TÜRKİYE YOL AYRIMINDA
15 Temmuz darbe girişimi sonrası, ülkenin içine girmiş olduğu süreci, siyasi iktidarın tutumu belirleyecektir. Bakanlar Kurulu’nun OHAL ilanı, sivil darbe ile Başkanlık sisteminin Başkomutanlık adı altında uygulanması, kurumsallaştırılması anlamına gelmektedir. OHAL ile Meclis devre dışı bırakılmamalı, hukuk askıya alınmamalı ve tüm yönetim KHK’lara dayanarak cumhurbaşkanına verilmemelidir. Bugün Türkiye bir yol ayrımındadır. Ya demokrasiyi ve özgürlükleri genişletecek adımlar hızla atılacaktır. Ya da darbe girişimi bahanesiyle demokrasinin kırıntılarının dahi ortadan kaldırılacağı otoriter-totaliter rejim daha da güçlendirilecektir. OHAL uygulaması demokrasi ve özgürlük getirmemiştir. Aksine demokrasiye ve özgürlüklere darbe vurmuştur.
  
GEREKÇESİZ AÇIĞA ALINDILAR
Mili Eğitim Bakanlığı’ndan Maliye’ye, TBMM’den İçişleri Bakanlığı’na hemen hemen tüm kamu kurumlarında on binlerce kamu çalışanı, hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden sorgusuz sualsiz, ön soruşturma dahi yürütülmeden açığa alınmıştır. Açığa alma dalgasında fişleme, gizli tanık ifadesi gibi antidemokratik yöntemlere başvurulduğu görülmektedir. Darbe girişimi hukuk-yargı yolunun kapatılması ile kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırılmasının dayanağı haline getirilmemelidir. Az çok demokrasiden nasibini almış bir yönetimi, darbe yönetimlerinden ayıran temel fark ayrımsız tüm yurttaşlara eşit mesafede olan bir hukukun üstünlüğünü tesis etmesi, temel hak ve özgürlükleri koruyarak güvence altına almasıdır. Demokrasinin kurumsallaşması, çağdaş, sosyal, laik, demokratik hukuk devletinin yeniden inşa edilmesi doğrultusunda atılacak her türlü adım ve uygulamanın yanında ve destekçisi olacağız. Ne Askeri Darbe Ne Sivil Darbe! Ne OHAL Çözüm: Eşit-özgür-Demokratik Türkiye.”  

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız