Eğitim

Okullarda ders zili çalacak, görevden alınan öğretmenler mücadele başlatacak

Pazartesi günü açılacak okulların ilk haftasına, açığa alınan öğretmenlerin eylemleri damgasını vuracak.

17 Eylül 2016 Saat: 09:07
Okullarda ders zili çalacak, görevden alınan öğretmenler mücadele başlatacak
Okullarda ders zili çalacak, görevden alınan öğretmenler mücadele başlatacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hukuksuz biçimde açığa aldığı 11 bin 285 öğretmen pazartesi günü açılacak okullarla birlikte göreve dönme mücadelesi başlatacak. KESK Eğitim Sen’in aldığı karara göre, okulların ilk haftası mücadeleyle başlayacak. İlk haftada göreve dönmek için 5 adım atılacak.

1 Açığa alınanlar okullarına gidecek

Açığa alınan öğretmenler ilk adımda pazartesi günü okullarına giderek neden görevden alındıklarını meslektaşlarına ve öğrencilerine anlatacak. 19 Eylül Pazartesi günü açığa almaların olduğu yerlerde açığa alınan öğretmenlere sendika üyesi öğretmenler ve şube yöneticileri de eşlik edecek. Açığa alınmaların olmadığı yerde de sendikal mücadelenin ve öğretmenlerin neden hedef olduğu sendika üyeleri aracılığıyla anlatılacak. Bu sırada velilerle de temasa geçilecek. Veliler, emek ve demokrasi güçleri ile eğitim emekçileri, seslerini duyurmak için ortak hareket noktaları belirleyecek.

2 Kokart takma eylemi
İkinci adımda salı günü kokart takma eylemleri başlatılacak. Kokartlarda, ‘Laik bilimsel eğitim; savundum savunuyorum’, ‘Parasız kamusal eğitim; savundum savunuyorum’, ‘Barış; savundum savunuyorum’, ‘Herkese güvenceli iş güvenceli gelecek; savundum savunuyorum’ gibi ifadeler yer alacak.

3 İtiraz dilekçeleri
Üçüncü adımda; 21 Eylül Çarşamba günü açığa alınan öğretmenler, itiraz dilekçelerini kitlesel olarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek teslim edecek.

4 Okullar önünde ortak eylemler
Dördüncü adımda; 23 Eylül Cuma günü açığa almaların olduğu okulların önünde, velilerle ve diğer emek, demokrasi güçleriyle birlikte kitlesel eylemler ve açıklamalar yapılacak. Görevden almaların olmadığı ya da görece az olduğu kentlerde eylem ve açıklamalar merkezi yerlerde yapılacak.

5 Eğitimci dayanışması
Beşinci adımda ise eğitim emekçilerinin ortak bir dayanışma etrafında bir araya gelmesi için çeşitli toplantılar yapılacak ve çeşitli tartışmalar yürütülecek.
Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, okulların ilk haftasında başlatılacak mücadelenin gerekçesi şu ifadelerle açıklandı: “15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra AKP’nin darbecilerle hesaplaşma adına başlattığı kamudan ihraçlar ve açığa almalar, 08 Eylül tarihinden sonra çoğu üyemiz 11 bin 285 eğitim emekçisinin açığa alınması ile birlikte sendikamıza ve sendikal örgütlülüğümüze, iş güvencemize, bugüne kadarki mücadele değerlerimize karşı topyekûn bir saldırıya dönüşmüş durumdadır.”(Kaynak: Birgün)

***

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız