Güncel

Ölüm gemisi São Paulo’ya karşı tepkiler büyüyor ı İzmir'de ' O gemi gidecek' eylemi

Ölüm Gemisini Durduracağız Platformu, São Paulo gemisinin Aliağa’da sökülmek istenmesine karşı bedenleriyle “Durduracağız” yazarak basın açıklaması düzenledi.

24 Ağustos 2022 Saat: 07:52
Ölüm gemisi São Paulo’ya karşı tepkiler büyüyor ı İzmirde O gemi gidecek eylemi
Ölüm gemisi São Paulo’ya karşı tepkiler büyüyor ı İzmir'de ' O gemi gidecek' eylemi

İzmir'de Ölüm Gemisini Durduracağız Platformu, Brezilya Donanması’na ait tehlikeli atık içeren São Paulo gemisinin Aliağa’da sökülmek istenmesine karşı bedenleriyle “Durduracağız” yazarak basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada sık sık, “Ölüm gemisini durduracağız”, “Aliağa dünyanın çöplüğü değil”, “Asbestli gemi ölüm demektir” sloganları atılırken, basın açıklamasını platform adına Deniz Bakır okudu. HDP İzmir Millervekili Serpil  Kemalbay ve Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER) de katılarak destek verdi.

“ZEHİRLİ SÃO PAULO GEMİSİNİ DURDURALIM”

Bakır, “Bu kararı alanlar insanların canıyla oynuyor, doğayı talan ediyor. Geminin sökülmesi, tüm halkın sağlıklı yaşam hakkını gasbetmektir. Barındırdığı kimyasal maddelerin toprağa, insanlara ve diğer canlılara bulaşması demektir. Dünyayı sermayedarların çöplüğüne dönüştürenler, yaşanacak her türlü facianın sorumlusudur. São Paulo gemisi ne Aliağa’da ne de dünyanın herhangi bir

yerinde sökülmemelidir. Bütün İzmir halkını güç vermeye, yaşam hakkımıza da doğamızı da birlikte savunmaya davet ediyoruz. Zehirli São Paulo gemisini durduralım” dedi.

Ayrıca, löüm gemisi durdurulana kadar eylemlerin devam edeceğiaçıklandı ve eylem takvimi duyuruldu.

Foto.YUSUF BELEK-İZMİR

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız