Güncel

Ölüm orucu direnişçisi Cafer Kurt sürgünde yaşamını yitirdi

Hapishanelerde tecride karşı 2000 yılında yapılan ölüm orucu direnişinde yer alan ve zorla müdahalenin ardından Wernike Korsakof hastası olan Cafer Kurt, Atina'da yaşamını yitirdi.

30 Aralık 2022 Saat: 19:35
Ölüm orucu direnişçisi Cafer Kurt sürgünde yaşamını yitirdi
Ölüm orucu direnişçisi Cafer Kurt sürgünde yaşamını yitirdi

Hapishanelerde tecride karşı 2000 yılında yapılan ölüm orucu direnişinde yer alan ve zorla müdahalenin ardından Wernike Korsakof hastası olan Cafer Kurt, Atina'da yaşamını yitirdi.  

Türkiye Komünist Partisi (Birlik) militanlarından Wernike Korsakof hastası Cafer Kurt, önceki gün sürgünde yaşamını yitirdi. Uzun süre Türkiye Devrim Partisi (TDP) militanı Kurt, Atina'da 28 Aralık'ta yaşama veda etti.

Cafer Kurt, devrimci mücadeleye Türkiye Komünist Partisi (Birlik) saflarında genç yaşta katıldı. Örgütlü mücadelenin birçok alanında görevler üstlendi. Karadenizli olan Kurt, Filistin halkının mücadelesine destek vermek için bir yıl Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) saflarında savaştıktan sonra Türkiye'ye döndü.

1989 yılında tutuklanan Kurt, Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba konulması, Adalet Bakanlığı ve İsrail Hava Yolları EL-AL'ın bombalanması eylemlerine katılmakla suçlandı. Cafer Kurt, TKP(B)'nin Türkiye Devrim Partisi (TDP) adını aldığı sürecin örgütleyici kadroları arasında yer aldı.

Kurt, İstanbul'da 1997 yılında gözaltına alınarak tutuklandı. Ümraniye E Tipi Hapishanesinde kaldığı dönemde 2000 yılında yapılan ölüm orucu direnişine katıldı.

Bu eylemi sırasında zorla müdahale edilmesi sonucu Wernike Korsakof ve birçok hastalığa yakalandı. Mücadeleye devam eden Cafer Kurt, 2002 yılından sonra zorlu bir sürgün süreci yaşadı. Atina'ya giderek mücadelesini sürdüren Kurt, önceki gün yaşamını yitirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız