Güncel

Önder Babat dosyasında zaman aşımı riski

Önder İçin Adalet Platformu, 3 Mart 2004'te Taksim İmam Adnan Sokak'ta katledilen Önder Babat'ın mart ayında 20. yılını dolduracak Önder Babat için açıklama yaptı.

14 Ocak 2024 Saat: 22:36
Önder Babat dosyasında zaman aşımı riski
Önder Babat dosyasında zaman aşımı riski

Katledilen Önder Babat'ın dosyasının önümüzdeki mart ayındaki zaman aşımına dikkat çeken Önder İçin Adalet Platformu, sürecin başından bu yana cinayetin  bilinçli bir şekilde kapatılmak istendiğinin altını çizdi.

Önder İçin Adalet Platformu, 3 Mart 2004'te Taksim İmam Adnan Sokak'ta katledilen Önder Babat'ın mart ayında 20. yılını dolduracak Önder Babat için açıklama yaptı.

Devrimci Hareket Bürosundan henüz çıkmışken katledilen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Babat'ın dosyasının faili meçhule bırakılıp kapatılmaması için kurulan Önder İçin Adalet Platformu, zamanaşımı riskinden dolayı endişeli.

KATLEDİLDİ, BAŞINA TAŞ DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ
Babat'ın katledilmesinin ardından olay yerine gelen polislerin kafasına taş düştüğünü iddia ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Adli Tıp'ın önüne yüzlerce çevik kuvvet getirilerek otopsi yapılması engellenmeye çalışıldı. Ancak otopsi raporunda Babat'ın kafatasında mermi çekirdeği tespit edildi. Polis, cinayetle ilgili ipucu bulmak mümkün olmasına ve Babat'ın yukarıdan ateşle vurulduğu belli olmasına rağmen civardaki işyerlerini araştırmadı. Mermi çekirdeğinin eşleşebileceği olaylar ve Babat'ın otopsi yapılmadan defnedilmesi ile alakalı sorumluluğu bulunan kişiler sorgulanmadı. Sürecin başından beri bu cinayet, bilinçli şekilde kapatılmak istendi" denildi.

ZAMAN AŞIMI TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Önder Babat'ın avukatlarının etkin soruşturma yürütülmemesi üzerine dosyadaki yetkilileri AİHM'e şikayet etttiği ve süreç sonucunda dosyaya bakan devlet yetkililerinin AİHM tarafından cezalandırılmalarını talep ettiği anımsatılan açıklama, şöyle devam etti: "Önümüzdeki mart ayında ise 20'nci yılını dolduracak olan dava dosyası, zamanaşımına uğratılarak kapatılmak isteniyor. Cinayetin aydınlatılması ve dosyanın zaman aşımına uğratılmaması için Önder'in arkadaşları olarak mücadele ediyoruz! Bugün hala dosyada yapılabilecekler bulunmaktadır. Dosya bilinçli şekilde faili meçhule bırakılmayacaksa soruşturmada eksik bırakılan hususlar derhal giderilmelidir. Bunun için imkan da zaman da hala bulunmaktadır. Derhal ihmal görüntüsü altında soruşturmayı engelleyenler hakkında işlem yapılmalı, basına ve diğer soruşturmalara konu olan şüpheliler sorgulanmalıdır. Bu dosyayı kapattırmamak için Önder Babat için adalet sesini büyütmemiz gerekmektedir. Bu sesi hep birlikte büyütelim."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız