Güncel

Önder Babat katledildiği yerde anıldı

Önder Babat katledilişinin 18. yılında, vurulduğu yerde anıldı. Önder'in yoldaşları, "Önder'in umudu ve amacı yarım kalmayacak; katillerinden hesap soracak, değerlerini yaşatacağız" dedi.

4 Mart 2022 Saat: 08:18
Önder Babat katledildiği yerde anıldı
Önder Babat katledildiği yerde anıldı

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Önder Babat, İstiklal Caddesi'nde katledildiği yerde anıldı. Eylemde, üzerinde Önder Babat'ın fotoğrafının olduğu "Önder Babat için adalet istiyoruz" yazılı pankartın açıldı; "Önder Babat ölümsüzdür" yazılı dövizler taşındı. 

Basın metnini okuyan Devrimci Hareket Dergisi Yazıişleri müdürü Ahmet Ediz Kankur, Önder Babat'ın mücadele hayatını hatırlattı. "Önder, bir avuç egemenin kendi iktidarları için milyonlarca insanın geleceğini çalmalarına hayır dediği için öldürüldü" diyen Kankur, Önder'i katlederek yok edeceğini sananların tarihin tozlu raflarında yerini alacağını vurguladı. 

Kankur, şöyle devam etti: "Vurulduğu günden beri ne Önder'i bizden ayırabildiler ne de bizi Önder'den. Gidişinin yarattığı acı, kurtuluş mücadelesini örerken attığımız her adımı daha kararlı atmamızı sağladı.  Biz onunla, Gezi'de, Suruç'ta yitirdiğimiz tüm arkadaşlarımızın yanında; Cumartesi Annelerimizin omuz başında, Beyazıt Meydanı'nda, Soma'da, 10 Ekim'de, Ankara Garı'nda hep birlikteydik.Yüreği devrim için atanlar olarak bugüne dek, "bir yarınlara gidenleri bir de yarınlar için direnenleri" asla unutmadık. Önder de tıpkı Mahir gibi unutulmadı. Anısını adıyla taşıyan güzel çocuklar bu yıl 18'ine bastı ve miras bıraktığı kavganın da taşıyıcıları haline geldi.

Yolumuz uzun ve zorlu biliyoruz. Ama bu yolun doğru ve yürünebilir tek yol olduğunu da biliyoruz. Bedeli ne olursa olsun biz bu yolu yürüyeceğiz. Son olarak 18 yılın ardından tekrar söz veriyoruz: Önder'in umudu ve amacı yarım kalmayacak; katillerinden hesap soracak, değerlerini yaşatacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız