Güncel

Ordu’da sel felaketi: 165 kişi mahsur kaldı, 4 köprü yıkıldı

Ordu'nun Fatsa, Çaybaşı ve Ünye ilçelerinde gerçekleşen şiddetli yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle 4 köprü yıkıldı, 165 işçi tekstil fabrikasında mahsur kaldı.

8 Ağustos 2018 Saat: 18:48
Ordu’da sel felaketi: 165 kişi mahsur kaldı, 4 köprü yıkıldı
Ordu’da sel felaketi: 165 kişi mahsur kaldı, 4 köprü yıkıldı

Ordu’da dün gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış sele neden oldu. Selden en çok Fatsa, Ünye ve Çaybaşı ilçeleri etkilendi. Fatsa ilçesinde yoğun yağış nedeniyle birçok köye ulaşım sağlanamazken içinde Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu Yalıköy ve Kurtuluş mahalleleri sular altında kaldı. Cinli Deresi’nin taşması sonucu birçok ev ve iş yerini su bastı. 10 araç su altında kaldı. Sel nedeniyle yollarda çökmeler meydana geldi.

165 işçi mahsur kaldı, tonlarca fındık ziyan oldu

Ünye’de sel nedeniye Karadeniz Sahil Yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. 4 köprü yıkıldı, bir tekstil işletmesinde 165 işçi mahsur kaldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sel felaketi ile ilgili şöyle konuştu.

“Ünye’de 14 Temmuz’da sel felaketi yaşadık. Yaklaşık 3-4 gün önce aynı mahiyette tekrarı ve bu gece de başlayan yağmur aralıksız devam ediyor. Ana merkez olarak etkilenmedik ama üst bölgelerdeki mahallelerimizden gelen sel derelerin taşmasına, dolayısıyla şuanda da benim de içerisinde bulunduğum bir tekstil fabrikasında 165 kişi kurtarılmayı bekliyor. Onlarla beraber, iş makineleriyle beraber onları tahliye ediyoruz. Ben şu anda sel bölgesindeyim.Köprüler, özellikle Ünye ile Fatsa arasındaki üç köprü yıkılmış vaziyette. Ve tamamen Karadeniz Otoyolu’nu bağlayan köprünün bir tanesi yıkıldı, bir tanesi de yıkılmak üzereydi ben tam geçtiğimde.Şu ana kadar bir can kaybımız yok.”

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir çiftçinin harmana serdiği fındık sel sularına kapıldı. Tekkiraz Mahallesi’nde yaşayan Faruk Baran’ın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü. Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını dile getiren Baran şunları söyledi:

“Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi. Biz de önlem aldık ama o kadar fındığımı sel götürdü. Harmana bir ton fındığımı kurutmak için koymuştum. Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü”

Çaybaşı ilçesinde 20 mahallenin hepsi selden etkilendi. İlk defa böyle bir yağışla karşılaştıklarını belirten Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık şunları kaydetti:

“Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız