Güncel

Orhanlı köylüleri JES şirketine karşı arazilerini dikenli tel ile çevirdi

Orhanlı Köyü sakinleri jeotermal enerji santrali yapmak isteyen şirketin köylülerin tapulu arazilerini yol olarak kullanmasına karşı çıkıyor.

23 Kasım 2020 Saat: 14:11
Orhanlı köylüleri JES şirketine karşı arazilerini dikenli tel ile çevirdi
Orhanlı köylüleri JES şirketine karşı arazilerini dikenli tel ile çevirdi

İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçesi sınırları içerisinde yer alan Orhanlı ve Yeniköy mevkilerinde jeotermal enerji santralleri kurulması planlanıyor.

Hayata geçirilmesi halinde İzmir Yarımadası'na özgü erkence türü zeytinlerden oluşan zeytin ormanlarına büyük zarar verecek olan jeotermal enerji santrali, hem bu yörede geçimini sağlayan insanların hem de, bu ormanlarda yaşamını sürdürmekte olan pek çok canlıyı tehdit ediyor.

"Zeytin yoksa biz de yokuz" diyen Orhanlı ve Yeniköy sakinleri jeotermale karşı mücadele veriyor.

Orhanlı Köyü'nde yaşayanlar bölgede jeotermal enerji santrali (JES) yapmak isteyen şirketin köylülerin tapulu arazilerini yol olarak kullanmasına karşı arazilerini dikenli tel ile çevirdi.

Şirket tarafından bu sürede birçok zeytin ağacına zarar verildiğini belirten köy halkı yeni zeytin ağacı fidelerini de toprakla buluşturdu.

Orhanlı Köyü Derneği tarafından yapılan açıklamada "Jeotermal şirketinin yasadışı bir şekilde yol olarak kullandığı köyümüzdeki tapulu arazileri, tapu sahipleri ve köyümüzün sakinleriyle birlikte, imeceyle tel çekerek kapattık. Yaşamımızı tehdit eden jeotermale karşı hakkımızı savunacağız" ifadeleri kullandı.

Kaynak: Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız