Güncel

Ortak mücadele için Birlik Platformları halka halka büyüyor I Direnişteki işçiler de platform kurdular

Bakırköy Belediyesi Direnişçileri, Bayrampaşa Belediyesi Direnişçileri ,Sinbo Direnişçisi, SML Etiket Direnişçileri, Tur Assist Direnişçisi, direnişlerde dayanışmalarını büyümek ve güçlü kılmak için bir platform oluşturdular.

15 Nisan 2021 Saat: 18:58
Birlik Platformları halka halka büyüyor I Direnişteki işçiler de platform kurdular
Ortak mücadele için Birlik Platformları halka halka büyüyor I Direnişteki işçiler de platform kurdular

TÜRKER DEMİRCİ


NHA-Geçtiğimiz günlerde çok sayıda parti, sendika ve dernek tarafından, birlikte mücadeleyi güçlü kılmak ve ortak talepler için mücadele etmek, emekçilerle  meydanlarda 1 mayıs’ı  kutlamak için  oluşturdukları 1 Mayıs Platform’undan sonra, direnişteki bir kısım emekçiler de bir platform kurdular.

İstanbul-Bakırköy Belediyesi Direnişçileri, Bayrampaşa Belediyesi Direnişçileri,Sinbo Direnişçisi, SML Etiket Direnişçileri, Tur Assist Direnişçisi,direnişlerde dayanışmalarını büyümek ve güçlü kılmak için bir platform oluşturdular.

Birlikte bir eylem programı oluşturan direnişçiler, diğer direniş alanlarındaki emekçiler ile de buluşmak istediklerini, platformu ve direnişi büyütmek istediklerini dile getirdiler.

Düzenledikleri toplantıda amaçlarını ve eylem programlarını duyuran direnişçiler, destek çağrısında bulundular.

Direniş grupları taraından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sınıfımızın taleplerinin damgasını vurduğu 1 Mayıs için direnen işçiler olarak bir araya geldik.

Milyonlarca işçi ve emekçiyi ilgilendiren saldırılar devreye sokuldu. Bu saldırıların başında ücretsiz izin, Kod 29 ve sendikal örgütlenmeye dönük saldırılar geliyor.

Bizler de bu saldırılara karşı sınıfımız adına direnişe geçtik. Biliyoruz ki öne çıkardığımız talepler tüm işçi ve emekçilerin talepleridir. Bunun için 1 Mayıs’ın ön sürecine ve gününe bu taleplerin damgasını vurması gerektiğini düşünüyoruz. Bu taleplerin kazanması için tüm sendikaların, işçi örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin, gençlerin ve kadınların haklarımız ve geleceğimiz için birleşik mücadeleyi büyütmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bizler direnenlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu biliyoruz. Bir araya gelerek attığımız adımla taleplerimiz uğruna verdiğimiz mücadelelerimizi ortak zeminde buluşturuyoruz. Böylece daha güçlü olacağız. Direnişlerimiz daha güçlenecek, sınıfımıza karşı hayata geçirilen saldırılar karşısında birlikte durma imkânlarımız artacaktır, mücadelelerimiz daha görünür olacaktır.Direnenler olarak birlikte aldığımız ortak kararlar doğrultusunda bir program oluşturduk.1 Mayıs’a giderken attığımız bu adımı güçlendirmek için tüm mücadeleci güçleri davet ediyoruz!"

Direnişilerin  "DİRENİŞÇİLER BULUŞUYOR" başlıklı programı ise şöyle:

DİRENİŞÇİLER BULUŞUYOR!

17 Nisan Cumartesi 20:30'da
Canlı Yayın etkinliği

........
21 Nisan Çarşamba 12:00 Bakırköy Özgürlük Meydanı eylemini,

26 Nisan 15:00'de Bayrampaşa Belediye Direnişçilerini,
27 Nisan 15:30'da Sinbo Direnişçisini,
17:00'de SML Direnişçilerini ve
29 Nisan 12:00'de Bakırköy Belediye Direnişçilerine hep birlikte ziyaret.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız