Güncel

Osmangazi Köprüsü’nden alınan ücretin iptali için dava açıldı

İstanbul ve Gaziantep barolarına kayıtlı iki avukat, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücretlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) dava açtı.

11 Temmuz 2016 Saat: 21:28
Osmangazi Köprüsü’nden alınan ücretin iptali için dava açıldı
Osmangazi Köprüsü’nden alınan ücretin iptali için dava açıldı

İstanbul ve Gaziantep barolarına kayıtlı iki avukat, Osmangazi Köprüsü’nden bugünden itibaren alınmaya başlayan geçiş ücretlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) dava açtı.

Bayramdan önce Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan köprü için 88 lira 75 kuruş geçiş ücreti belirlenmişti. 

İstanbul Barosu Avukatı Müşir Deliduman ile Gaziantep Barosu Avukatı Muharrem Ercan, Osmangazi Köprüsü işletme ücretini düzenleyen işlemin kamu hizmeti amacı ilkesiyle uyumlu olmadığını belirterek, “Diğer çift şeritli yollardan ücret alınmamasına karşılık Osmangazi Köprüsü’nün üzerinden geçen çift şeritli yollardan ücret alınması işlemi de hukuka aykırı olmaktadır” dediler.

İki avukatın mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, kamu hizmetlerinde ticaret yapılamayacağını, ancak makul bir bedel alınabileceğiniifade ederek," Kamu hizmetinde faydalanma eşitlik ilkesi gereğince olur. Feribotla geçiş, körfezi dolanmak sureti ile geçiş göz önünde bulundurularak hesaplama yapılmıştır. Bu hesaplama kamu hizmeti sunumu ile uyum sağlamaz. Kamu hizmetinin düzenli, sürekli, uygulanabilirlilik açısından Boğaziçi Köprüsü geçiş katkı bedeli ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş katkı bedeli ile kıyaslandığında pek fahiş kalmaktadır. Sayılan nedenlerden dolayı söz konusu işlemin iptali talebi zorunluluk arz etmiştir.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız