Güncel

Osmaniye ve Maraş’ta tutuklular hak ihlallerine karşı açlık grevinde

Osmaniye Hapishanesi’nde 30 tutuklu, hak ihlalleri ve kötü muameleye karşı 16 gündür, Maraş Türkoğlu Hapishanesi’nde ise 4 tutuklu bir haftadır açlık grevinde.

27 Kasım 2019 Saat: 17:15
Osmaniye ve Maraş’ta tutuklular hak ihlallerine karşı açlık grevinde
Osmaniye ve Maraş’ta tutuklular hak ihlallerine karşı açlık grevinde

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan 30 tutuklu, maruz kaldıkları kötü muamele ve hak ihlallerinin son bulması talebiyle 12 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi sürüyor. 16’ncı gününe giren eyleme ilişkin hapishane idaresi tarafından henüz talepler karşılanmadı. Tutuklular, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Açlık grevini sürdüren tutukluların bazılarının isimleri şöyle: Mehmet Selim Süer, Mehmet Göz, Sabahattin Karasu, Nevaz Sakçak, Süleyman Saçal, Candan Yen, Zenar Demir, Abdullah Uçar, Kasım Balta, Sedat Karak, Adem Amaç, Mehmet Kazıcı, Mehmet Kılınç, Mikail Pelit, Abdullah Topaloğlu, Mehmet Emin Dal, Recep Yel, Akar İkbal, Veysi Baltaş, Mehmet İpek, Hasan Muhammet İbiş, Yıldırım Kış, Baver Başaran ve Halil İbrahim Karataş.

TÜRKOĞLU HAPİSHANESİ’NDE DE EYLEM SÜRÜYOR

Maraş Türkoğlu 1 ve 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan 4 tutuklu, ayakta sayım dayatmasına karşı başlattıkları açlık grevi bir haftayı geride bıraktı. Avukatlar, dayatmanın devam ettiğini ve açlık grevine giren tutukluların artabileceğini söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Maraş Şube Başkanı Selçuk Delibaş, hapishanede yaşanan hak ihlallerini Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve Adalet Bakanlığı’nın gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız