Güncel

Özak Tekstil önünde dayanışma eylemi

İstanbul İkitelli’de bulunan Özak Tekstil fabrikası önünde provokasyon girişimine rağmen yapılan eylemde “İşçilerin birliği Özak patronunu yenecek!” denildi.

16 Aralık 2023 Saat: 08:52
Özak Tekstil önünde dayanışma eylemi
Özak Tekstil önünde dayanışma eylemi

İstanbul’da direnen Özak Tekstil işçileriyle dayanışma eylemi yapıldı. İstanbul İkitelli OSB’de bulunan Özak Tekstil fabrikası önünde yapılan eylemde “Özak Tekstil işçileri yalnız değildir! İşçilerin birliği Özak patronunu yenecek!” yazılı pankart taşındı.

Eylem öncesinde Öz İplik-İş provokasyon yaratmaya çalıştı. Provokasyon girişimi teşhir edilerek “Bizler Özak işçilerinin yanındayız size pabuç bırakmayız” denildi. Yapılan konuşmada Özak işçilerine seslenilerek “Sizin durmanız gereken yer işçilerin yanıdır” denildi, mücadele ve dayanışma çağrısı yükseltildi. 

İşçi Emekçi Birliği, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, DGD-Sen, İnşaat İş ve Limter-İş adına okunan ortak açıklamada direniş süreci aktarıldı. Direnişe yönelik gözaltı saldırısının yanı sıra tehdit, para teklif etme ve aileler üzerinde baskı kurma gibi saldırıların da yaşandığı belirtilerek, direnişin kararlılık sürdüğü vurgulandı. 

Özak işçilerinin anayasal haklarını kullandıkları için bu saldırılarla karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Hayata geçirilen saldırılar bir kere daha göstermiştir ki anayasa, yasalar işçiler için işlemiyor. Söz konusu sermayedarların daha fazla sömürmesi olunca tüm kurallar buna göre belirleniyor. Bizlere devlet herkesin devleti diyenler, pratikleriyle devletin işçinin-emekçinin değil sermayenin devleti ve onların hizmetindeki aygıt olduğunu bir kere daha gösteriyor. 

Bizlerde tüm saldırılara karşı işçi sınıfının mücadele bayrağını yükselten ÖZAK işçilerini buradan selamlıyoruz. Biliyoruz ki Kapitalist düzende elde edeceğimiz her şeyi mücadeleyle sınıf birliğimiz ve dayanışmamızla elde edeceğiz. Bu bilinçle ÖZAK direnişinin sesini yükseltmek ve sınıf dayanışmasını büyütmek için bugün buradayız. Yarında başka yerlerde olacağız.”

Açıklamanın devamında Özak işçilerinin taleplerinin karşılanması ve saldırıların son bulması çağrısı yapılarak, yaşanan hukuksuzluklardan Özak patronu kadar üretim yaptığı Levi’s, Mustang, Sandro, Zara, Hugo Boss ve Joop gibi markaların da sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada son olarak işçi ve emekçilere şu şekilde seslenildi:
“Özak Tekstil direnişçileriyle dayanışmayı büyütelim. Bulunduğumuz her yerde ÖZAK tekstilin üretim yaptığı markaların mağazalarını eylem alanına çevirelim. Özak işçilerinin kazanması sınıfımız adına bir kazanım olacaktır. Her yerde bu bilinçle hareket edelim.”

Eylem boyunca “Direne direne kazanacağız!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Özak işçisi yalnız değildir!”, “Kahrolsun sarı sendikacılık!”, “Özak işçisi yalnız değildir!”, “Özak’a BİRTEK-SEN halaylarla girecek!” sloganları atıldı. 

Öz İplik-İş üyelerinin dağılmasıyla birlikte eylem bitirildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız