Güncel

Özak Tekstil Ve Agrobay işçileri yalnız değildir!

İzmir Alsancak'ta, ÖSYM önünde, ilk defa Urfa Özak ve Bergama Agrobay işçilerinin direnişine destek eylemi yapıldı.

9 Aralık 2023 Saat: 22:18
Özak Tekstil Ve Agrobay işçileri yalnız değildir!
Özak Tekstil Ve Agrobay işçileri yalnız değildir!

İZMİR


İzmir Alsancak, ÖSYM önünde, Birleşik İşçi Kurultayı, Devrimci Turizm-İş Sendikası, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER),Ege İşçi Birliği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi(ESP), Kaldıraç, KÖZ, Söz ve Eylem tarafından, Urfa Özak ve Bergama Agrobay işçilerinin direnişine destek eylemi yapıldı.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Eylemci kurumlar adına Ali Fuat Eroğlu tarafından yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bir taraftan kayyumcu zihniyet sonucu TTB’nin görevden alınması, iktidarın kendi yaptıkları yasalara bile uymaması, hukukun tamamen rafa kaldırılması ve iktidarın bir kılıcı olarak kullanılması, cezaevlerinde tecrit uygulamalarının devam etmesi, sendikal hakların engellenmesi, muhalif gazetecilerin tutuklanması ve yargılanması, muhalif güçlere baskı,  diğer tarafta ise zam, emekçilere yüklenen vergiler, yoksulluk ve sefalat, işsizlik, işten atmalar, sermayenin emekçilere saldırıları…İşte ülkemizin içinde bulunduğu durum budur.

Bugünlerde bu saldırılardan biri de Şanlıurfa’da yaşanıyor.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde bulunan ÖZAK Tekstil işçileri fabrikada yetkili sendika olan ÖZ İPLİK-İŞ sendikasından istifa ederek,  BİRTEK-SEN sendikasına üyeliklerini gerçekleştirdiler. Bir işçi arkadaşlarının işten atılması sonucun da tüm işçiler işten atılan arkadaşına sahip çıkarak işe geri alınması için üretimi durdurdular.

İki haftadır her türlü saldırıya rağmen direnişlerinden geri adım atmayarak mücadelelerini sürdürüyorlar. AKP iktidarı ÖZAK sermayesini korumak ve kollamak için her şeyi  yapıyor. Direnişin ilk anında Urfa Valiliği kentte 8 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı aldı. Ve ardından direnişe saldırarak BİRTEK-SEN yöneticileri yaka paça gözaltına alındı. İşçiler kararlı bir şekilde fabrika önünü terk etmeyerek direnişlerine devam ettiler.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Devletin kolluk güçleri fabrika önüne yığınak yaparak fabrikanın sokağı dahi kapatıldı. İşçilerin fabrika önünde beklemelerinin önüne geçilmeye çalışıldı. İşçiler, jandarmanın her türlü baskısına karşı boyun eğmeyerek kurulan barikatların önünde direnişlerini sürdürüyorlar. 

ÖZAK patronu direnişi kırmak ve parçalamak için her türlü hukuksuz yola başvuruyor. Dışarıdan işçiler getirerek üretimi devam ettirmeye çalışıyor.

Yine  bir kez daha dışarıdan fabrikaya getirilen işçiler fabrikaya gireceği esnada direnişde olan işçilerin izin vermemesi sonucunda jandarma pervazsızca saldırarak 19 işçiyi ve 3 BİRTEK-SEN yöneticisini gözaltına aldı. Bu saldırı sonucunda fabrika içerisinde bulunan işçilerde dışarıya çıkarak direnişe destek verdiler.

 ÖZAK patronu kendisine biat etmeyen sendika istemediği ve işçilerin sendika değiştirmemesi için her türlü yola başvuruyor. İktidara sırtını yaslayan ÖZAK patronu işçileri daha fazla sömürmek için boyun eğdirmeye çalışıyor.

Bir 6 kişi görseli olabilir

Bizler direnen ÖZAK tekstil işçilerinin yanındayız!

İşçilerin talepleri biran önce karşılanmalı ve saldırılar son bulmalıdır. Yaşanan her türlü hukuksuzluklardan sadece ÖZAK patronu sorumlu değildir. Onun üretim sağladığı dünyaca ünlü markalar olan LEVİS, MUSTANG, SANDRO, ZARA, HUGO BOSS ve JOOP!’da sorumludur. 

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

ÖZAK patronu işçilere her türlü kölece çalışma koşullarını dayatarak, direnişçi işçileri özellikle kadın işçileri baskı altına alarak, tehditler ederek işçilerin mücadelesini kırayamayacaktır.

Öte yandan bir başka işçi kıyımı ve direniş de yanıbaşımızda Bergama-Dikili bölgesinde sürüyor. Bayburt Holdinge bağlı Arzu Şentürk’ün patronu olduğu Agrobay seracılıktan Tarım-Sen Sendikasına üye olduğu için Kod-46 ile işten çıkarılan 39  işçinin tazminat ve maaş hakları için başlattığı direniş 23 Ağustos’tan beri direniyor.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız