Güncel

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası'ndan asgari ücret açıklaması: Taban maaş hakkımız yeniden yasalaşsın!

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler, maaşlarının ya asgari ücretin altında kaldığını ya da asgari ücretle eşitlendiğini belirterek "Taban maaş hakkımız yeniden yasalaşsın!" dedi.

31 Aralık 2022 Saat: 09:37
Özel Okul Öğretmenleri Sendikasından asgari ücret açıklaması: Taban maaş hakkımız yeniden yasalaşsın!
Özel Okul Öğretmenleri Sendikası'ndan asgari ücret açıklaması: Taban maaş hakkımız yeniden yasalaşsın!

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası, "Asgariye ret, asgarinin altına isyan" pankartı ile basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğretmenler, "Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin birçoğunun maaşının ya asgari ücretin altında kaldığını ya da asgari ücretle eşitlendiğini belirterek "Bizler bunu asla kabul etmiyoruz, taleplerimizden vazgeçmiyoruz!" diye seslendi.

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Şişli Cevahir AVM önünde basın açıklaması düzenledi. Taban maaş talebini sürdüren özel sektör öğretmenleri, enflasyon nedeniyle özel öğretim kurumlarında çalışan emekçilerin maaşlarının gün geçtikçe eridiğini belirterek "Alım gücü günden güne eriyen, zorlu koşullarda, türlü usulsüzlük ve kanunsuzlukla çalışmak zorunda bırakılan özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin birçoğunun maaşı ya asgari ücretin altında kalmış ya da asgari ücretle eşitlenmiştir. Bizler bunu asla kabul etmiyoruz, taleplerimizden vazgeçmiyoruz!" dediler.

Öğretmenler, "Bizler taban maaş talebimizde haklı ve ısrarcıyken tüm patronlara sesleniyoruz: Asgari ücretli öğretmen çalıştıramazsınız! Asgari ücretin altında çalışmayı reddediyor, asgari ücretle çalışmaya isyan ediyoruz. Sendikamız bu meseleyi merkeze almıştır. Tüm illerde temsilcilerimiz, il çalışma gruplarımız ve üyelerimiz haklı mücadeleyi örmeye ve sürecin takipçisi olmaya kararlıdır." dedi.

https://twitter.com/i/status/1608881803678334978



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız