Güncel

Özel sektör öğretmenleri: Eğitimde sömürüyü durduracağız

Ankara ve İzmir'de gasp edilmek istenen hakları için eylem yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Eğitimde sömürüyü, güvencesizliği durduracağız" dedi.

15 Ağustos 2023 Saat: 07:27
Özel sektör öğretmenleri: Eğitimde sömürüyü durduracağız
Özel sektör öğretmenleri: Eğitimde sömürüyü durduracağız

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel sektörde çalışan eğitim emekçilerinin mahkum edildiği kölelik koşullarına, sefalet ücretlerine, maruz kaldıkları mobbing ve psikolojik şiddete karşı eylemlerini sürdürüyor. Ankara ve İzmir'de sokağa çıkan eğitim emekçileri haklarını istedi.

ANKARA
Ankara'daki Yolculuk Kolejinin önünde bir araya geldi. Eylemde, "Eryaman Yolculuk Okulları maaşları ödemiyor ve mobbing uyguluyor" ve "Yolculuk değil yolsuzluk" pankartları ile "Yaşasın öğretmen dayanışmamız", "Yolculuk değil yolsuzluk", "Asgari ücret düzenine son", "Güvenceli iş insanca yaşanabilir bir ücret", "Eğitimde sömürüyü, güvencesizliği durduracağız" dövizleri taşındı.

Özel sektör öğretmenleri maaşlarının gasp edildiğini, mobbing ve patron baskısına uğradıklarını kaydetti. Eğitim emekçileri, haklarını alacaklarının altını çizdi. Eğitim emekçileri, "Gasp edilen maaşlar ödensin! Öğretmene ve emeğine saygı! Taban maaş uygulaması geri gelsin! Emeğimizi ve Mesleğimizi güvence altına alan Meslek Kanunu!" taleplerini sıraladı.

İZMİR

İzmir'de kamuda çalışan öğretmenlerin toplu taşımada yararlandığı indirimden özel sektörde çalışan öğretmenlerin de yararlanması talebiyle özel sektör öğretmenleri açıklama yaptı.

İzmir'de bulunan Kültürpark Fuar Alanı'nda basın açıklaması yapan öğretmenler, "Ulaşımda eşitlik öğretmenin hakkıdır" pankartı ve "İzmir'de okula giden yol, indirimli olsun" dövizleri açtı.

Eylemde sık sık, "Mücadele dersini öğretmenler verecek", "Öğretmen kartı hakkımız" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız