Güncel

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ücretlere yapılan zammı protesto etti

İstanbul Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, üniversite önünde eylem yaparak kayıt ücretlerine yüzde 12 oranında zam yapılmasını protesto etti.

18 Eylül 2020 Saat: 00:11
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ücretlere yapılan zammı protesto etti
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ücretlere yapılan zammı protesto etti

İstanbul Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, kayıt ücretlerine yüzde 12 zam yapılmasını protesto etti.

Üniversite önünde bir araya gelen öğrenciler, bahar ve yaz dönemlerinde pandemi nedeniyle online eğitim yapıldığna dikkat çekerek "Öğrenciler olarak hiçbir kampüs imkanından yararlanamadığımız bir dönemde tam öğrenim ücretleri ödedik. 2020-2021 Akademik Yılı için de yüzde 12 zam ile karşı karşıyayız. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun ailesinin borç edinerek eğitimini sürdürdüğü bir üniversitede pandeminin her öğrenci ve ailesi için ekonomik sıkıntılar yarattığı da ortadayken yapılan zam kararına anlam veremiyoruz. Kampüs giderlerinin azaldığını da biliyorken bu zam kararının öğrencileri eğitimleri yoluyla daha fazla ücret ödemeye zorlamak olduğunu biliyoruz" dedi.

Üniversiteye giriş sınavlarında dereceye giren öğrencilere sağlanan bursların da kesildiğini ifade eden öğrenciler, üniversite yönetiminin görüşme taleplerini iki haftadır geçiştirdiğini söyledi. "Bugün Rektörlük, öğrencilerin kampüste olmamasına güvenerek görüşme talebimizi ödeme sonuna ertelemeye çalışıyor. İşte bu tavrı kabul etmediğimiz için binlerce öğrenci arkadaşımız adına buradayız. Öğrenim ücretlerini online eğitimde indirmesi gerekirken zam yapan, öğrencilerin hukuken kazanılmış hakkı Yurt/Ulaşım Bursları'nı kesen Rektör Esra Gençtürk'e açıkça söylüyoruz; kampüste olmayışımıza güvenmeyin. Biz binlerce Özyeğin Üniversitesi öğrencisiyiz. Salgın başladığı an gidebileceği hiçbir yeri olmayan öğrencileri yurtlardan çıkarma kararı aldığınızda kol kola girerek sizi durduran öğrencileriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız