Güncel

Paris'te kayıp eylemi: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz

17-31 Mayıs tarihleri dünya genelinde "Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Mücadele Haftası dolasıyla Fransa'nın Paris kentinde açıklama yapıldı.

28 Mayıs 2023 Saat: 10:26
Pariste kayıp eylemi: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz
Paris'te kayıp eylemi: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz

Paris'te düzenlenen kayıplar eyleminde, gözaltında kaybetme saldırısının egemen sınıfların sömürüye ve baskıya dayalı iktidarlarını sürdürmek için toplumsal muhalefete yönelik saldırı yöntemlerinden biri olduğu kaydedildi. Eylemde, gözaltında katletmelere karşı mücadeleden vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

17-31 Mayıs tarihleri dünya genelinde "Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Mücadele Haftası dolasıyla Fransa'nın Paris kentinde açıklama yapıldı. Trocadero Meydanında gerçekleşen oturma eyleminde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

Eylemde ICAD'ın yayınladığı açıklama dağıtıldı.

ACTIT, YS ve SKB'nin yaptığı konuşmalarda, "Gözaltında kayıpların hesabını sormaya devam ediyoruz. Gözaltında kaybetme saldırısı, egemen sınıfların sömürüye ve baskıya dayalı iktidarlarını sürdürmek için toplumsal muhalefete yönelik uyguladıkları saldırı yöntemlerinden biridir. Baskıya, sömürüye, yoksulluğa, kadına yönelik şiddete, doğanın ve iklimin tahrip edilmesine, ırkçılığa, savaşa ve silahlanmaya karşı mücadele eden, özgürlük, eşitlik ve adalet isteyen her yaştan ve her meslekten insanlar devlet güçleri veya onlara bağlı paramiliter çeteler tarafından kaçırılarak gözaltında işkence ile katledilmektedir. Bizler gözaltında katletmelere karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız