Güncel

Partizan ve SMF’den İzmir’de Kaypakkaya paneli

Partizan ve Sosyalist Meclisler Fedarasyonu(SMF) tarafından, İzmir’de “51.Ölümsüzlük Yılında Kaypakkaya Perspektifinden Emperyalist Savaşlar Ve Devrimci Tutum” konulu panel gerçekleştirildi.

20 Mayıs 2024 Saat: 13:26
Partizan ve SMF’den İzmir’de Kaypakkaya paneli
Partizan ve SMF’den İzmir’de Kaypakkaya paneli

Panele, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER)Söz Ve Eylem, Mücadele Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, TÖP ve Köz de katıldı.

İzmir Karşıyaka, Boyoz Akademi’de gerçekleştirilen Panelde, İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm devrimci ve sosyalist mücadele de yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı.

SMF ve Partizan temsilcileri konuşmacı olarak yer aldılar.

Konuşmalarda İbrahim Kaypakkaya’nın 68 kuşağının ve 71 devrimci çıkışının mihenk taşlarından biri olduğu, Türkiye ve enternasyonalist mücadelenin simgelerinden biri olduğu vurgulandı.

Panelistler tarafından Kaypakkaya’nın direnişi, mücadelesi ve ortaya koyduğu perspektif ile ölümsüzlüğünün 51. yıldönümünde hala devrimin yolunu aydınlattığı ve aydınlatmaya devam ettiği vurgusu öne çıkarıldı.

Panel, Kaypakkaya perspektifinden emperyalist savaşlara dair bakış açısı ile devam edildi. Bugün yaşanan emperyalist savaşlarda  takınılması gereken tavrın ve gerçekliğin tam olarak Kaypakkaya’nın ortaya koyduğu ulusal sorun meselesi gibi net ve bilimsel olması gerektiğinin altı çizildi. Yine emperyalist savaştan kaynaklı yaşanan mülteci krizinde de Kaypakkaya’nın tarihte ortaya koyduğu tarzda ele alınmasını gerektiği ifade edildi.

Konuşmalardan sonra salonda bulunan sosyalist ve devrimci kurumlara ve katılımcılara söz verildi. Konuşmacılar komünistlerin ve devrimcilerin birliği konularını ön plana çıkardığı görüldü.  Panelde söz alan Dostluk ve Kültür Derneği (DK-DER) tarafından da İbrahim Kaypakkaya’nın devrimciler ve sosyalistler açısından ne anlam ifade ettiği anlatılarak, 1965-70 sürecinin devrimci kopuşunu gerçekleştirenlerden biri olduğu vurgulandı. Kaypakkaya’nın gelecek kuşaklara anlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Panel, serbest kürsünün ardından müzik dinletisi ile sona erdi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız