Güncel

Pas South direnişi kazanımla sonuçlandı

17 Şubat'tan bu yana direnişin sürdüğü Pas South fabrikasında, direniş karşısında geri adım atan patron yetkili sendika Petrol-İş'e itirazını geri çekti. Direnişteki işçiler bugün işbaşı yaptı.

2 Ağustos 2022 Saat: 10:58
Pas South direnişi kazanımla sonuçlandı
Pas South direnişi kazanımla sonuçlandı

Çerkezköy OSB'de kurulu bulunan Pas South fabrikasında sefalet zammına direnen işçiler kazandı. 

Petrol-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten çıkarılan yirmi işçi 2022 Şubat ayından bu yana fabrika önünde direniyordu.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Mehmet Kaya bugün sosyal medyasında yaptığı kısa açıklamada patronun yapmış olduğu sendika itirazını geri çektiğini ve atılan işçilerin işe iadesinin gerçekleştiği duyurusunu yaptı.

Kaya, şu ifadeleri kullandı: "17 Şubat'tan bu yana sendikal örgütlenme çalışması yürüttüğümüz Pas South iş yerinde sendikamız an itibari ile yetkili sendika haline gelmiş, işverenin yetki itirazını geri çekmesiyle örgütlenme çalışmamız başarıya ulaşmıştır.

17 Şubat'tan bu yana sendikal örgütlenme iradesi ortaya koyan her bir işçi arkadaşımın emeğine yüreğine sağlık. Başta örgütlenme sürecinde büyük bir fedakarlık ve direngenlikle yaz/kış yağmur/kar/fırtına demeden umudu diri tutan direniş alanında mücadele eden arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1 Ağustos itibari ile işten atılan arkadaşlarımızın iş başı yapmışlardır."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız