Güncel

'Performans belirsizliğine, güvencesiz çalıştırılmaya son'

İstanbul Tabip Odası ve SES Bakırköy Şubesi, sağlık emekçilerinin Covid-19 pandemisi sürecinde ağırlaşan çalışma koşullarına, artan vaka ve vefat sayılarına dikkat çekmek için ortak basın açıklaması yaptı.

30 Ocak 2021 Saat: 10:24
Performans belirsizliğine, güvencesiz çalıştırılmaya son
'Performans belirsizliğine, güvencesiz çalıştırılmaya son'

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, sağlık ve sosyal hizmet hakkı için Bakırköy Sadi Konuk EAH Sağlıkçılar Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

"Maskeler Konuşuyor" yazılı pankart açılan eylemde performans sistemine dayalı ücretlendirmenin yarattığı sorunlar, güvencesiz çalıştırılma, tüketici çalışma koşulları gündeme getirildi.

SES Bakırköy Şube Eşbaşkanları Nezahat Altınsoy Özen ve Hatip Şengül ile İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman Öztürk ve sağlık emekçileri katıldı. Dr. Osman Öztürk yaptığı konuşmada pandemi sürecinde bugüne dek 360 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini hatırlattı. Halkın ve sağlık emekçilerinin önlenebilir bir hastalık sebebiyle hayatlarını kaybediyor olmasında siyasi iktidarın yürüttüğü yetersiz ve yanlış sağlık politikalarının büyük rolü olduğunu dile getirdi. Aşılama sürecinde de benzer belirsizliklerin, yanlış, eksik adımların tekrar edildiğini belirten Dr. Osman Öztürk canı pahasına, fedakarca toplum sağlığını korumak için çalışan sağlık emekçilerinin belirsiz, güvencesiz bir gelire mahkum edildiğini vurguladı ve "Biz hakkımız olanı istiyoruz, haklarımızı alana dek de mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

SES Bakırköy Şube Eşbaşkanı Hatip Şengül de yaptığı konuşmada sağlık emekçilerinin haklarını savunmak, sahada yaşadıkları sorunları, sıkıntıları görünür kılmak için mücadeleye, alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından basın metnini SES Bakırköy Şube Eşbaşkanı Nezahat Altınsoy Özen okudu. Ortak basın açıklamasında şunlar söylendi: "Pandeminin başından beri gördüğümüz şeffaf olmayan yönetim şekli, aşı uygulamaları sırasında da devam etmekte ve vatandaşlarda aşı tereddütünün en önemli sebebi olmaktadır. Halk sağlığına karşı sorumluluğu gereği siyasi iktidarın aşının kaç doz alındığı, diğer dozların ne zaman getirileceği ve kimlere hangi sırayla uygulanacağı konusunda bilgi vermesi gerekmektedir.

"Ülkemizde kullanıma giren aşının ülkemizin de katıldığı Faz 3 aşamasında etkinliğine dair çok farklı verilerin elde edilmesi de açıklanmaya muhtaçtır. Diğer taraftan farklı yaş gruplarındaki etkililik ve yan etki profillerinin de aşılar arasında farklı olduğu yayınlanan çalışmalar sonucunda bilinmekteyken ülkemizde hala farklı aşılardan yeterli dozda temin edilmemiş olması, buna rağmen pandemi kontrol altına alınmadan yeniden açılma sinyallerinin veriliyor olması bizleri endişelendirmektedir."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız