Güncel

PETKİM işçileri direnişe başladı

SOCAR'ın Star Rafinerisi’nde çalışan işçileri PETKİM bünyesine almak istemesine karşı PETKİM ve Star işçileri fabrika önünde direnişe başladı.

11 Nisan 2017 Saat: 12:37
PETKİM işçileri direnişe başladı
PETKİM işçileri direnişe başladı

İzmir’de Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın, Star Rafinerisi’nde çalışan işçileri Star’dan ilişiğini keserek PETKİM bünyesine almak istemesine karşı, PETKİM ve Star işçileri fabrika önünde direnişe başladı. 

Dün yaptıkları ve uyarı niteliği taşıyan yarım günlük eylemden sonra bu sabah kapı önünde toplanan işçiler yine uyarı niteliğinde bir eylemle satışları durdurdu. İşçiler SOCAR şirket yöneticilerinin uzlaşmaz ve sendika düşmanı tutumuna karşı tepki gösteriyorlar. Asıl amacın Star Rafinerisi’ni sendikasızlaştırmak olduğunu belirtirken, sendika karşıtlığına ve birliklerine dokundurtmayacaklarını söylüyorlar. 

PETKİM’de aynı zamanda bir süredir süren toplu sözleşme sürecide SOCAR patronunun 3 yıllık sözleşme ve düşük zam dayatması, ücret ayrımı yaratan skalanın kaldırılmasını kabul etmemesinden dolayı da tıkanmştı.

Şu anda sabah vardiyası üretime devam ederken diğer vardiyalardan PETKİM’e gelen işçiler 1 saatlik kapı önünde bekleme eyleminden sonra içerde bekleyişlerini sürdürüyorlar. PETKİM’de dışarıya mal çıkartmayan işçiler satışları durdurdu, işverenden olmumlu adım atmasını bekliyorlar. İşçilerin talepleri; Star Rafineri işçilerine yapılan hukuksuz işten atma tehditlerinin ve PETKİM’e geçme talebinin durdurulması. (Kaynak: İzmir/EVRENSEL)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız