Güncel

Petrol-İş'ten grevin ertelenmesine tepki gösterdi

Petrol-İş Mersin Şubesi, Cumhurbaşkanı kararı ile Soda Sanayi A.Ş.'de yapacakları grevin 60 gün ertelenmesini kınadı.

14 Ekim 2020 Saat: 21:27
Petrol-İşten grevin ertelenmesine tepki gösterdi
Petrol-İş'ten grevin ertelenmesine tepki gösterdi

Türk-İş'a bağlı Petrol-İş Sendikası Mersin Şubesi, Soda Sanayi A.Ş. ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine alınan grev kararının 60 gün ertelenmesine tepki gösterdi. 

Sendika binasında yapılan açıklamaya Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da destek verdi.

'GREV HAKKI ORTADAN KALDIRILDI'
Petrol-İş Mersin Şubesi Başkanı Ersin Çulcu, grevin Cumhurbaşkanı kararıyla "Genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görülmesi" gerekçesiyle ertelendiğini aktardı. Çulcu, "Karar, ülkemizde grev hakkının fiilen ortadan kaldırıldığının yeni bir kanıtı olmuştur. Salgında emekçileri değil işverenleri kollayan hükümet, verdiği bu kararla grev hakkının yanı sıra toplu iş sözleşmesi hakkının kullanımını da engellemektedir" şeklinde konuştu.

HAK GASPI
Grev yasaklarının kapsamının oldukça geniş tutulduğuna dikkat çeken Çulcu, yasakların bulunmadığı işyerlerinde ise grev erteleme kararlarının devreye sokulduğunu ifade etti. Çulcu, sendika ve işçi iradesinin baskı altına alındığını işaret ederek, "Yasalar ve prosedürler işverenler lehine çalıştırılmaktadır. Grev yasağının tamamen keyfi ve hukuksuz olduğu, 60 gün sonunda anlaşma sağlanamazsa Yüksek Hakem Kurulu'na gidileceği için erteleme ‘yasaklama' anlamına gelmektedir. Oysa grev ve toplu sözleşme bir haktır. Şişecam hükümetten aldığı güç ile kendi işçisinin hakkını gasp etmiştir" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız