Güncel

Polis ablukasına direnen öğretmenler 'direniş haftası' ilan etti

ANKARA - Ankara'da özel sektör öğretmenleri, polis ablukasına rağmen taleplerini dile getirdi. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, "Bu haftayı direniş haftası ilan ediyoruz” denildi.

26 Mayıs 2024 Saat: 17:00
Polis ablukasına direnen öğretmenler direniş haftası ilan etti
Polis ablukasına direnen öğretmenler 'direniş haftası' ilan etti
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) üyeleri, taleplerine dair sendika genel merkezinden Eğitim Bakanlığı'na (MEB) önüne yürüyüş düzenledi. Öğretmenler, daha sonra Meclis’e yürüdü. Eğitim örgütlerinin yanı sıra muhalefet partilerinden birçok isim de yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte sık sık “Taban maaş hakkımız söke söke alırız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Ayrıca “Eğitim için nöbetteyiz, ekmek, gelecek ve memleket için emekten yana bir ÖMK istiyoruz” ve “Patronların bakanı Yusuf Tekin istifa” yazılı pankartlar açıldı. 
BAKANLIK ÖNÜNDE AÇIKLAMA 
Sendika genel merkezinden bakanlık önüne yürüyen öğretmenler, burada açıklama yaptı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, iktidarın "kamusal eğitimi de özel eğitimi de patronların ve cemaatlerin kendi istekleri ve ideolojileri doğrultusunda tanzim etmeye devam ettiğini" söyledi.  
Bakanlık duvarına çıkarak konuşmasını yapan sendikanın Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy ise, Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in türlü vaatlerle öğretmenlere "yalan söylediğini" belirtti. Aksoy, "Çok yakında ikinci öğretmenlik meslek kanunu çıkacak. Önceki kanunda özel sektör öğretmenlerinin adını bile anmayan bir bakanlık vardı. Bu kez uyarıyoruz; taban maaş hakkımız derhal geri getirilecek. Kurumlarda denetimler arttırılacak, başka sigorta koşullarında çalışma ve güvencesiz çalışma koşulları bir an önce durdurulacak" ifadelerini kullandı.  
ÖĞRETMENLERE SALDIRI 
Ardından Meclis’e yürümek üzere kortej oluşturan öğretmenlere polis saldırdı. Bazı öğretmenler darp edildi. Polis, bir öğretmene silah çekti. Öğretmenlerin mücadelesi sonrası polisler geri çekildi. Öğretmenler sonrasında Meclis’e doğru yürüdü.
Meclis Parkı’na kadar yürüyen öğretmenler, bir süre burada oturma eylemi yaptı. Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, "Bugün Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ilerleyen yıllarda oradaydım diyecekleri bir mücadele verdiler. Bu anlamda eğitimin, eğitimde emeğin onurunu korudular" dedi. 
Edebali, "Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı olarak açık bir şekilde yüzbinlerce özel öğretim kurumu çalışanına ve öğretmenlere yalan söylemiştir. Kendisi taban maaşın Nisan ayında geleceğini ve Eylül ayında yeni eğitim-öğretim döneminde uygulanacağını söylemiştir. Yan haklar da olacak demiş ve Maliye Bakanlığını işaret etmiştir. Tüm bunlar gerçektir. Fakat katıldığı bir programda kendisinin yetki sahibi olmadığını söylemişti. Aynı zamanda bir basın emekçisine ‘Sizde taban maaş var mı?’ diyerek, cahilce bir sözle 657’inci maddeye bağlı çalışan kendi personelini yani öğretmenleri yok saymıştır” ifadelerini kullandı.
‘DİRENİŞ HAFTASI İLAN EDİYORUZ’
Edebali, şöyle devam etti: "4 Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyemiz ve Ankara’da kalacak arkadaşlarımızla birlikte süreci takip edeceğiz. Sendika üyelerimizi sendikamıza davet ediyoruz. Direniş haftası ilan ettik. Türkiye’nin bütün illerinde özel öğretim kurumları ve İl Milli Eğitim binaları önünde eylemlerimiz olacak. Bizden kaçamayacaksınız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız