Güncel

Polis, direnişteki öğrencilere saldırdı: ODTÜ’lüler gözaltına altına alındı!

ODTÜ'lülerin Kavaklık bölgesindeki direnişini kırmak isteyen polis, bu sabah saatlerinde ODTÜ'ye girdi ve öğrencilere saldırdı.

8 Temmuz 2019 Saat: 12:34
Polis, direnişteki öğrencilere saldırdı: ODTÜ’lüler gözaltına altına alındı!
Polis, direnişteki öğrencilere saldırdı: ODTÜ’lüler gözaltına altına alındı!

ODTÜ öğrencilerinin Kavaklık orman alanına yapılmak istenen KYK yurduna karşı 55 gündür sürdürdüğü direnişi kırmak isteyen polis, bugün sabah saatlerinde öğrencilerin direnişlerini sürdürdükleri alana girdi.

Polis, sabah saatlerinde ODTÜ’ye girdi!

Geçtiğimiz gün Rektör Verşan Kök tarafından polisle işbirliği yapılarak öğrencilere 4 saat süre verilmiş, bu sürenin ardından polis saldırısının yaşanacağı ifade edilmişti. Polisin saldırı tehditleri, ODTÜ’lülere desteği arttırmış; öğrencilere sürenin verildiği gün polis saldırısı yaşanmamıştı. Ancak bugün sabah saatlerinde ODTÜ’ye giren polis, öğrencilerin direnişlerini sürdürdükleri alana bariyer kurdu ve bölgeyi abluka altına aldı.

‘Bu direniş, 56’ncı güne uyanmalı!’

Direnişe destek için gelen vekillerin ve akademisyenlerin alana alınmadığı ve 40 dönümlük arazinin tamamının bariyerlerle çevrildiği aktarıldı. Polis saldırı tehditlerini sürdürürken, kesilmesi planlanan ağaçlar için bölgeye kamyonlar getirildi. Alana destek için gelen yurttaşlar, kimlik ve çanta kontrolünden sonra alana alındı.

ODTÜ’lüler, polis saldırılarına karşı dayanışmaya çağırdı. “Gelebilen herkes Kavaklık’a gelsin, 55 gündür emek emek büyüttüğümüz bu direniş 56. güne de uyanmalı. Direniş yeni bir güne daha uyanmalı. Kavaklık hala yerinde. Savunmaya devam edelim” sözleriyle direnişlerine desteğe çağıran ODTÜ’lülere yönelik saldırı tehditleri sürdü.olis saldırısı başladı; öğrenciler işkenceyle gözaltına alındı!

Sabah saatlerinde ODTÜ’lülerin direnişlerini sürdürdükleri alana giren ve bölgeyi bariyerlerle çeviren polis, saat 08.40 itibariyle saldırıya başladı. Polis ablukaya aldığı bölgenin dışında kalanlara yönelik saldırısının ardından ikinci bir saldırı daha yaşandı. Polis, direnişteki öğrencileri işkenceyle gözaltına aldı.

ODTÜ’lüler konuya ilişkin olarak yaptıkları yazılı açıklamada, “Verşan Kök’e ve emir eri olduğu iktidara sesleniyoruz! Yaşanan korkunç saldırıda arkadaşlarımızı darp ettiniz, biber gazıyla saldırdınız ama bilin ki direnişin 55’inci günü biter 56’ncı günü başlar!” ifadelerine yer verdi. ODTÜ’lülerin açıklamasının tam metni şöyle:

Saldırıların ardından ağaç kesimi başladı!

Fotoğraf: Gazete Solfasol

Polisin ODTÜ’lülere yönelik saldırısının ve öğrencilerin işkence ile gözaltına alınmasının ardından ağaç kesimine başlandı. Kesilen ağaçların, bölgeye getirilen kamyonlarla taşındığı öğrenildi. Ağaçların kesilmesiyle birlikte başlanan KYK yurdu inşaatının ruhsatsız olduğunu ifade eden ve inşaatı mühürlemek için bölgeye gelen Çankaya Belediyesi’nden yetkililer, alana alınmadı. Ağaç katliamını görüntülemek için bölgeye gelen basın emekçilerinin de alana alınmadığı öğrenildi.

Bu sırada, ODTÜ’ye giren ve direnişteki öğrencileri işkenceyle gözaltına alan polislerin; direnişi kırmaya çalışarak kesilmesinin önünü açtığı ağaçların gölgesinde oturdukları görüldü. Öğrenciler tarafından fotoğraflanan bu duruma tepki gösterildi.

Polis, doğa katliamını engellemek isteyenlere saldırdı: Gözaltılar ve yaralılar var!

Ağaçların katledilmeye başlanmasının ardından ODTÜ öğrencilerine destek için bölgeye gelen yurttaşlara da polis saldırdı. Polisin sert saldırısının ardından yurttaşlar işkenceyle gözaltına alındı, saldırıda bir kişi basşından yaralandı. Kafasına darbe alarak ağır yaralanan yurttaş, hastaneye kaldırıldı.

Kaynak:Yolculuk

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız