Güncel

Polisten öğrenciye yapılan ‘ajanlık’ teklifine tepki

Öğrenci Kolektifleri, polisin Öğrenci Kolektifleri üyesi bir öğrenciye ajanlık teklifi ettiği iddiası üzerine İHD İzmir Şubesi’nde açıklama yaptı.

28 Kasım 2018 Saat: 16:59
Polisten öğrenciye yapılan ‘ajanlık’ teklifine tepki
Polisten öğrenciye yapılan ‘ajanlık’ teklifine tepki
Öğrenci Kolektifleri, polisin Öğrenci Kolektifleri üyesi bir öğrenciye ajanlık teklifi ettiği iddiası üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Öğrenci Kolektifleri, geçtiğimiz hafta Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisine polisin ajanlık teklif ettiğini açıkladı. İHD İzmir Şubesi’nde yapılan açıklamayı Öğrenci Kolektiflerinden Uğurcan Akyol okudu. Akyol, “9 Eylül Üniversitesi’nde okuyan bir arkadaşımız önce askerlik işlemleri bahane edilerek Pınarbaşı karakoluna çağrılmıştır. Çağrı üzerine giden arkadaşımıza karakolun önüne gelen ve İzmir TEM ekibinden olduklarını iddia eden 3 kişi tarafından tanıdığı tanımadığı çeşitli isimler hakkında ve ailesiyle, özel hayatıyla, dünya görüşüyle alakalı sorular sorulmuştur. Arkadaşımızdan istediği cevapları alamayan ve kendini polis olarak tanıtan bu şahıslar geçtiğimiz günlerde arkadaşımızla tekrar görüşmek istemiştir. İkinci görüşmede ise şahıslar sorularını tekrarlamış ancak bununla da kalmayıp mezun olduğunda vs değerlendirebileceği iş teklifleri vaadinde bulunarak defalarca ajanlık teklifinde bulunmuştur. Ancak yine karşılık bulamamışlardır. Kişiler hakkında 26 Kasım 2018 günü İnsan Hakları Derneği'ne başvuruda bulunulmuştur ve bu taciz, tehdit devam ettiği takdirde kişilerin eşgalleri üzerinden suç duyurusunda bulunulacağı belirtilmiştir” dedi.

Bunca zamandır uyguladıkları korku politikalarıyla başarıya ulaşamayan siyasi iktidarın ve Emniyet güçlerinin bu çabalarının da boşa çıkacağını söyleyen Akyol, “Bilinmelidir ki bugünden itibaren Öğrenci Kolektiflerinden herhangi bir arkadaşımızın başına gelecek herhangi bir olaydan İzmir Emniyeti sorumludur. Medet umulan her ne ise baskılarla, tehditlerle, gözaltılarla, tutuklamalarla elde edilemeyecektir. Üniversiteye, bizlere dönük bu politikadan derhal vazgeçilmelidir. Susmuyoruz korkmuyoruz, buradayız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız