Güncel

Posco işçilerine polis müdahalesi: Serdaroğlu ve yaklaşık 30 işçi gözaltına alındı

İzmit'ten Ankara'ya yürümek için yola çıkan Posco işçilerine polis müdahale etti. Polis müdahalesinde Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu ve 20'nin üzerinde işçi gözaltına alındı.

26 Aralık 2017 Saat: 13:12
Posco işçilerine polis müdahalesi: Serdaroğlu ve yaklaşık 30 işçi gözaltına alındı
Posco işçilerine polis müdahalesi: Serdaroğlu ve yaklaşık 30 işçi gözaltına alındı

Posco’da sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, seslerini duyurmak ve Ankara’ya yürümek için Birleşik Metal-İş sendikası önderliğinde fabrika önünde toplandılar. Ancak emniyet ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçe göstererek işçilere müdahalede bulundu. İşçilere destek için eyleme katılan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’te arbede arasında kaldı.   

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve yaklaşık 30 işçi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Duruma isyan eden Kaplan, “Sizin Allah’tan korkunuz yok mu. Adalet bir gün herkse lazım olacak. Sizin hiç acımanız yok. O işçilerin bir tanesinin kılına zarar gelsin. Yemin ederim hesap sorarım” dedi. Öte yandan çevik kuvvettin arasında kalan Hürriyet’in astımı tuttu. Vekile sakinleşmesi için su getirildi. Gözaltına alınan işçiler sağlık kontrolünün altından emniyete götürüldü. 

İzmit'in Alikahya bölgesinde faaliyet gösteren Posco Assan fabrikasında, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan 80 işçi için sendika Ankara'ya Çalışma Bakanlığı'na yürüyüş başlatmıştı. Bugün saat 11'de fabrika önünden Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da aralarında olduğu işçilerin önü kesildi. Polis yürümekte ısrar eden işçilere müdaha etti. Polis müdahalesinde 30'un üzerinde sendika yöneticisi ve işçinin gözaltına alındı.
[Haber görseli]

ADNAN SERDAROĞLU GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ile sendika üyesi işçilerin de bulunduğu öğrenildi.

İşçiler Ankara'ya Çalışma Bakanlığı'ndan 42 gündür gelmeyen yetki belgelerini almak için yürüyüş düzenlemek istedi. Fabrika önünde başlattıkları yürüyüş 10'uncu metresinde durduruldu. İşçilere desteğe gelen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, "Devlet 10 işçiden korkuyor. İşçinin derdi sadece ekmek kavgası. Ekmek arama mücadelesinin meşruluğunun dışında hiç bir şey kabul edilemez. İşçilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Fotoğraflar: Kocaeli Koz

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız