Güncel

“Prekons İnşaat İşçileri Patronun Kapısına Dayandı” başlıklı habere açıklama...

“Prekons İnşaat İşçileri Patronun Kapısına Dayandı” başlıklı haber ile Müvekkil Şirketin ve yetkilisinin kişisel ve ticari itibarının zedelenmesine yol açılmasına zemin hazırladığınız...

20 Şubat 2018 Saat: 19:52
“Prekons İnşaat İşçileri Patronun Kapısına Dayandı” başlıklı habere açıklama...
“Prekons İnşaat İşçileri Patronun Kapısına Dayandı” başlıklı habere açıklama...

SAYIN www.nethaberajansi.comSitesi Yetkilisi

Ekte sunulan vekaletnameye istinaden Müvekkil Alca Turizm İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti.’nin vekili bulunmaktayız. (Ek-1: Vekaletname) Müvekkil tarafından bugün öğrenilen ve sahibi olduğunuz www.nethaberajansi.comadresli internet sitesinde halihazırda aktif olarak “Prekons İnşaat İşçileri Patronun Kapısına Dayandı” başlıklı haber ile Müvekkil Şirketin ve yetkilisinin kişisel ve ticari itibarının zedelenmesine yol açılmasına zemin hazırladığınız tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla MücadeleEdilmesi Hakkında Kanun’un 4. maddesi uyarınca “İçerik sağlayıcı, internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumludur. İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.”Hükmü bulunmakta olup; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 125. Maddesi uyarınca da bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişinin, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Aynı zamanda 5651 sayılı Kanun’un 9. maddesi ile hükmolunduğu üzere“İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması hâlinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi doğrudan sulh ceza hâkimine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir. İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin talepleri, içerik ve/veya yer sağlayıcısı tarafından en geç yirmi dört saat içinde cevaplandırılır.”

Halen yayınlamakta olduğunuz “http://www.nethaberajansi.com/haber/prekons-insaat-iscileri-patronun-kapisina-dayandi-h4676.html”sayfasında yer alan haber Müvekkil Şirket’in ticari itibarını zedelemekte olduğu gibi gerçeği de yansıtmamaktadır. Şöyle ki; gerçekten tamamen uzak haberinizde bahsi geçen “Neva Palas Otel” Alca Turizm İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti’ye ait olup işbu şirketin yetkilisinin Prekons İnşaat Sanayi A.Ş ile hiçbir ticari bağı bulunmamaktadır.

Dolayısıyla Müvekkil Şirket’in itibarına zarar veren ve yayınlanmaya devam ettiği her an da bu zararı vermeye devam etmekte olduğu izahtan vareste olan ve gerçeği hiçbir suretle yansıtmayan web sayfanızda yer alan içeriğin işbu talebin tarafınıza tebliğinden itibaren 2 (iki) saat içerisinde ivedilikle yayından kaldırılmasını ve sitenizde yayınlanan habere istinaden referans verilerek farkı web sayfalarında yayınlanmış ve yayınlanacak olan haberlerin de yayından kaldırılmasının ivedilikle sağlanmasını, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağını, ilgili kanun hükümleri gereğince maddi-manevi tazminat istemi ile tüm dava ve talep haklarının kullanılacağını ve bu hususlara ilişkin yapılacak tüm masrafların tarafınıza yükletileceğini Müvekkil Şirket adına ihtaren bildiririz.

                                                                                              BAYTAN HUKUK BÜROSU

                                                                                  Av. İlhan BAYTAN – Av.Nihat BAYTAN

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız