Güncel

Pressan direnen işçileri: TOMİS’e üye olun, emeğinize sahip çıkın

17. gündür fabrika önünde direnen TOMİS üyesi Pressan işçileri, İşçilere “Bu oyunu bozmak için TOMİS’e üye olun, emeğinize sahip çıkın” çağrısı yapıldı.

9 Haziran 2022 Saat: 07:55
Pressan direnen işçileri: TOMİS’e üye olun, emeğinize sahip çıkın
Pressan direnen işçileri: TOMİS’e üye olun, emeğinize sahip çıkın

Sabah saatlerinde fabrika önüne direniş çadırını kuran direnişçiler, çay paydosunda işçilere seslenerek "En kötü sendika sendikasızlıktan iyidir anlayışı, işçilerin mücadelesine ket vuran ihanet şebekelerini meşrulaştırmak demektir" dedi.

Ardından saat 11.00’de TOMİS’in Facebook hesabından "Patron, Türk Metal işbirlikçiliğini parçalayacağız!" şiarıyla canlı yayın gerçekleştirildi. Canlı yayında yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi:

"Türk Metal geçmişte olduğu gibi bugün de kirli tarihine yeni bir leke daha sürüyor. Fakat bugüne kadar karşılarında bir güç görmedikleri için patron ortaklığıyla kirli oyunlarını devreye sorabiliyor. Bugünden itibaren Türk Metal’in örgütlü olduğu her yerde TOMİS sendikasının bakışını hayata geçireceğiz. Ayrıca bugünden itibaren bu kirli oyuna ortak olan ya da sessiz kalan ilgili her kurumu teşhir edeceğiz. Bütün emekten yana olduğunu iddia eden kurumları da Pressan patronu- Türk Metal ortaklığıyla dönen kirli oyun karşısında birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."

Paydos saatinde işçilere seslenen TOMİS, Türk Metal ve patron iş birliğini teşhir ederek, yapılan hukuksuzluklara değindi ve “Bu işbirliğinin arkasında Çalışma Bakanlığı ve MESS var” denildi. İşçilere son olarak “Bu oyunu bozmak için TOMİS’e üye olun, emeğinize sahip çıkın” çağrısı yapıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız