Siyaset

Protesto için vergi dairesine don bıraktılar

Liberal Demokrat Parti 27. Vergi Farkındalık Etkinliğinde tüm Türkiye’deki parti il temsilcilikleri ile ortaklaşa vergi dairesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek donlarını bıraktı.

26 Şubat 2016 Saat: 15:15
Protesto için vergi dairesine don bıraktılar
Protesto için vergi dairesine don bıraktılar

Konak'taki İzmir Vergi Dairesi önüne donlarını bırakan LDP üyeleri gereksiz vergileri protesto etti. LDP Genel Sekreteri Orkun Köksoy önderliğinde parti üyeleri donlarını bıraktıktan sonda basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan LDP Genel Sekreteri Orkun Köksoy, yüzlerce çeşit verginin sadeleştirilmesi gerektiğini savunarak, “Özellikle küçük esnaftan 5 kişiyi çalıştıran esnaftan vergi alınmasın. Küçük esnafın hazineye katkısı yüzde 2 alsan ne olur. Dolaylı dolaysız hayatımızda yüzlerce vergi var. Ekonomi kötüye gittiği an hemen vergi. Halbuki vergiyi alma ekonomi rahatlasın” dedi.
“Vatandaşın cebindeki para kutsaldır”

Bazı sektörlerde de vergi alınmasının gereksiz olduğunu da sözlerine ekleyen Köksoy, “Medya, turizm, sanat, eğitim, finans ve sağlık hizmetlerinden vergi almayacaksın piyasa canlansın. Bunu esnafın cebinde bırakırsan piyasa canlanır. Vergilerimizi hantal yapı için gereksiz ödüyoruz. Devlet Kurumlarını sadeleştir, gereksiz olanları kapat. Devleti asli görevlerine çekersin. Vergi kutsaldır büyük bir palavra cebimizdeki para kutsaldır. Az vergi kutsaldır, fazlası israftır. Bütün hükümetler parayı buharlaştırıyor. Bir donumuz kaldı onları da getirdik verip kurtulacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız