Güncel

Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinden kasa kilitleme eylemi

Mağazalarının kapatılmasıyla ve işsiz kalan tazminatları ödenmeyen Real Market ve Uyum/Makro Market işçileri bugün Media Markt Mağazasında kasa kilitleme eylemi gerçekleştirdi.

18 Şubat 2019 Saat: 11:01
Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinden kasa kilitleme eylemi
Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinden kasa kilitleme eylemi

Necdet ÖZSAYGIN

İSTANBUL-Mağazalarının  kapatılmasıyla ve işsiz bırakılan tazminatları ödenmeyen Real Market İşçileri ve Uyum/Makro Market işçileri bugün Bayrampaşa Forum İstanbul AVM'de bulunan Media Markt Mağazasında alacaklarının ödenmesi talebiyle kasa kilitleme eylemi gerçekleştirdi.

Medya Markt mağazasından elektronik ürünler alaral kasaya gelen market işçileri ürünleri alamayacaklarını çünkü Media Markt ortağı olan Real Market'in tazminatlarını gasp ettiğini söylediler. İşçilerin kasada ürünleri işlemden geçerken Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu kısa bir konuşma yaparak, Real Market işçilerinin tazminatlarının ödenmesinden  şirket ortağı olan Media Markt'ın, Uyum/Makro işçilerinin tazminatlarının ödenmesinden de yine ortaklığı bulunan Metro Gross Market'in sorumlu olduklarını 1,5 yıldır Real Market işçilerinin 8 aydır da Uyum/Makro Market işçilerinin Tazminatlarını almak için eylemler yaptıklarını belirterek müşterilerden Media Markt ve Metro Marketlerden alışveriş yapmamaları çağrısında bulundu.

İşçiler daha sonra dışaro çıkarak Forum İstanbul AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Real Market İşçileri burada halka seslenerek yaşadıkları süreci aktardı ve mağazalardan alışveriş yapmamalarını istediler.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu  da işçilerin eylem süreci ve hukuksal süreci hakkında bilgileri aktardı.

Market işçileri ve Nakliyat İş Sendikası olarak ABD ve AB emperyalistlerinin Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu hedef almasının Venezuela halkına yönelik bir saldırı olduğu ifade edilerek, Venezuela halkının yanınd olduklarını ifade edildi.

Buradan Güneşli'de bulunan Uyum/Makro Genel Müdürlük önüne giderek basın açıklaması yaptılar. Buradan sloganlarla 100 metre ilerideki Metro Market mağası önünde işçiler konuşma yaparak tazminatlarının ödenmesini istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız